class="">Atelier de jurnalism teatral, pentru studenți

Atelier de jurnalism teatral, pentru studenți

Între 27 octombrie și 1 noiembrie, FNT organizează atelierul „Jurnalismul teatral – Lecţia de anatomia spectacolului”, susţinut de criticul teatral şi profesorul Marian Popescu.

27 septembrie 2014,  Articole

Între 27 octombrie și 1 noiembrie, FNT organizează atelierul „Jurnalismul teatral – Lecţia de anatomia spectacolului”, susţinut de criticul teatral şi profesorul Marian Popescu. Atelierul are trei teme: Pentru cine scriem, Despre ce scriem, Cum şi Ce scriem.

Numărul de locuri: 30

Grupul ţintă  este format din studenţi/studente de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) şi de la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) interesaţi/te de jurnalismul teatral.

Programul de lucru: 10.00 – 13.00 

Locul: Alt Shift (Str C-tin Mille, nr. 4)

Selecţia se face pe baza evaluării unui text de 200 cuvinte cu subiectul: “Aş vrea să Învăţ să scriu despre Teatru pentru că…”. Textul va fi Însoţit de o imagine În acord cu cele scrise. Textul şi imaginea vor fi trimise până la data de 15 octombrie 2014, pe adresa: [email protected]. (nu uitaţi datele voastre de contact)

Rezultatul selecţiei va fi comunicat pe 20 octombrie, pe site-ul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării.

INFO

Atelierul are trei componente, realizate zilnic:

  1. 1. Întâlnirea cu un practician (critic teatral, regizor/regizoare, actor/actriţă, scenograf/ă, dramaturg)
  2. 2. Analiza de spectacol (fie după vizionarea unui spectacol din festival, fie prin video)
  3. 3. Redactarea de texte jurnalistice (tipuri de texte: ştire despre un eveniment teatral, comunicat de presă despre un eveniment teatral, semnal publicistic, cronică de spectacol, analiză de spectacol)

 

Foto: wikipedia

COMUNICAT DE PRESĂ

UNITER