class="">Donka: un Cehov la înălţime

Donka: un Cehov la înălţime

Actori, clovni, muzicieni, dansatori și acrobați; muzică de acordeon, valsuri, romanțe vechi și coruri tradiționale. Spectacolul lui Daniele Finzi Pasca, „Donka – O scrisoare către Cehov”, este un poem vizual inspirat de textele și personajele dramaturgului rus.

22 octombrie 2014,  Comunicate de Presă

Actori, clovni, muzicieni, dansatori și acrobați; muzică de acordeon, valsuri, romanțe vechi și coruri tradiționale. Spectacolul lui Daniele Finzi Pasca, „Donka / O scrisoare către Cehov”, este un poem vizual inspirat de textele și personajele dramaturgului rus.

Producție a Companiei Finzi Pasca (Elveţia) și a Festivalului Internațional de Teatru Cehov „Donka / O scrisoare către Cehov” a avut premiera absolută În ianuarie 2010, la Mossoviet Theatre din Moscova și a fost considerat „Cel mai bun spectacol” și „the Greatest moment of the year 2012” de către săptămânalul britanic The Stage.

„Provin dintr-un teatru profund impregnat de limbajul clovnilor, al jongleurilor, de magica și delicata lume a acrobaților”, a declarat regizorul, care are o poveste de viață ieșită din comun. Cunoaşte lumea circului prin intermediul gimnasticii, iar mai târziu face primii paşi pe scenă sub Îndrumarea unui clovn pe nume Fery.

În 1983, pleacă În India, unde lucrează ca voluntar, pentru a-i ajuta pe bolnavii În fază terminală. La Întoarcerea În Elveţia, fondează Teatrul Sunil, Împreună cu Maria Bonzanigo (care a creat muzica și coregrafia pentru „Donka”) şi fratele său, Marco. În 1995, este condamnat la Închisoare, În urma unor acţiuni de protest.

În această perioadă, finalizează „Icaro” – un monolog imaginat pentru un singur spectator, pe care l-a interpretat În șase limbi, de-a lungul ultimilor 20 de ani.

„Donka / O scrisoare către Cehov” se joacă pe 29 şi pe 30 octombrie, de la orele 20:30, la sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.