• EDIȚIA a 25-a

  23 OCTOMBRIE  – 1 NOIEMBRIE 2015

  Director artistic: Marina Constantinescu

  Sărbători fericite!

   

  Read article
 • EDIȚIA a 25-a

  23 OCTOMBRIE  – 1 NOIEMBRIE 2015

  Director artistic: Marina Constantinescu

  Aura Corbeanu: „FNT este un efort care merită făcut“

  Pe 5 noiembrie, în joia de după încheierea celei de-a 25-a ediții a Festivalului Național de Teatru, la Club A a avut loc ”Cafeneaua critică”. Un eveniment moderat de Ion Bogdan Lefter, la care, ca și anul trecut, au participat membri ai echipei UNITER, instituţia care a organizat FNT 2015.

  Read article
 • EDIȚIA a 25-a

  23 OCTOMBRIE  – 1 NOIEMBRIE 2015

  Director artistic: Marina Constantinescu

  „Cafeneaua critică“ – o ediţie despre Festivalul Naţional de Teatru 2015

  Cafeneaua critică organizează şi în acest an, la finele ediţiei 2015 a Festivalului Naţional de Teatru (23 octombrie-1 noiembrie), o discuţie-bilanţ asupra evenimentului şi asupra teatrului românesc al perioadei. La a 25-a ediţie a festivalului!

  Read article
 • EDIȚIA a 25-a

  23 OCTOMBRIE  – 1 NOIEMBRIE 2015

  Director artistic: Marina Constantinescu

  Anunț important pentru posesorii de bilete la spectacolele reprogramate în FNT

  În atenția tuturor posesorilor de bilete la spectacolele reprogramate în cadrul Festivalului Național de Teatru 2015 („The History Boys. Povești cu parfum de liceu", „Steaua fără nume", „Coada"):

  Read article
 • EDIȚIA a 25-a

  23 OCTOMBRIE  – 1 NOIEMBRIE 2015

  Director artistic: Marina Constantinescu

  „Cerere în căsătorie“, în reprezentaţie unică, marţi, 3 noiembrie

  Având în vedere tragedia produsă în data de 30 octombrie 2015 în Bucureşti, precum şi instituirea de către Guvernul României a doliului naţional în întreaga ţară în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2015, organizatorii Festivalului Naţional de Teatru au decis ca spectacolul „Cerere în căsătorie” – o producţie a Teatrului „Fani Tardini” din Galaţi să fie amânat. Astfel, reprezentatiile programate la Teatrul Odeon, Sala Majestic, în zilele de 31 octombrie, ora 21.00 şi 1 noiembrie, ora 18.00, vor fi reprogramate în reprezentaţia unică ce va avea loc marţi, 3 noiembrie 2015, ora 20.00, la Teatrul Odeon. (*)

  Read article
2015 Edition

Spectacolul „Coada“, din FNT, amânat pentru sfârşitul lui noiembrie

Articles|

Având în vedere tragedia produsă în data de 30 octombrie 2015 în Bucuresti, precum şi instituirea de către Guvernul României a doliului naţional în intreaga ţară în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2015, organizatorii Festivalului Naţional de Teatru au decis ca spectacolul „Coada” – o producţie a Teatrului Bulandra Bucureşti să fie amânat. Astfel, reprezentaţiile programate la Sala Studio Space, în zilele de 31 octombrie, ora 18.00 şi 1 noiembrie, ora 18.00, vor fi reprogramate în zilele de 21 noiembrie, ora 18.00, respectiv 22 noiembrie, ora 18.00, la Teatrul Bulandra, Sala Studio Space (*)

An encounter with David Esrig and Marin Moraru

Articles|

Vineri, la ora 17.00, la Sala Mică a Teatrului Metropolis din Capitală, Florin Vidamski a lansat volumul „Drumul spre spectacol prin metoda David Esrig” (Editura Charmides, Bistriţa, 2015, un important studiu dedicat muncii cu actorul pe care David Esrig o realizează de peste două decenii la Academia Athanor din Passau, Germania.

Gellu Naum. Photography Exhibition at the 100th anniversary of his birth

Articles|

Un eveniment important al Festivalului Naţional de Teatru l-a constituit vernisajul expoziţiei „Gellu Naum 100”, care a avut loc în noua sală „La Cupolă” a Teatrului Metropolis. Rafinatele portete fotografice, inedite, cuprinse în această expoziţie sunt realizate de fotografi celebri şi constituie un memento necesar propus de Festivalul Naţional de Teatru, în anul de sărbătoare a centenarului marelui artist suprarealist.

Licitaţie caritabilă. Valori de la artişti pentru artişti

Articles|

Un proiect iniţiat la ediţia din 2014 a Festivalului Naţional de Teatru – Licitaţie caritabilă organizată cu sprijinul Artmark - a avut succes şi în acest an. Licitaţia s-a desfăşurat sâmbătă, 31 octombrie, la Palatul Cesianu-Racoviţă. Banii strânşi sunt pentru Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” - program al UNITER.

„Medea” at the NTF

Articles|

Un eveniment special din cadrul Festivalului Naţional de Teatru a avut loc, sâmbătă seara, la Sala de Marmură a Băncii Naţionale a României: prezentarea spectacolului „Medea” de Jiri Anton Benda. A interpretat Orchestra de Cameră „Virtuozii” din Bucureşti, dirijată de Horia Andreescu, în spectacol având o participare extraordinară actorii Maia Morgensterm, Teo Corban şi Rodica Negrea.

FNT, în ultima zi

Articles|

Astăzi se încheie cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (23 octombrie - 1 noiembrie 2015).

Read all articles for the 2015 edition

NTF Archive

Past Editions