class="">Nicoleta Lefter: „M-a surprins foarte tare că am fost selecţionaţi cu spectacolul în FNT“

Nicoleta Lefter: „M-a surprins foarte tare că am fost selecţionaţi cu spectacolul în FNT“

Nicoleta Lefter (32 de ani), actriţă. Angajată a Teatrului Odeon din Capitală. Joacă rolul principal în „Viză de clown”, spectacol regizat de Alexandru Mihail, după o piesă de Saviana Stănescu. „Viză de clown“ a fost selectat în Festivalul Naţional de Teatru (FNT).

27 august 2015,  Comunicate de Presă

Nicoleta Lefter (32 de ani), actriţă. Angajată a Teatrului Odeon din Capitală. Joacă rolul principal În „Viză de clown”, spectacol regizat de Alexandru Mihail, după o piesă de Saviana Stănescu. „Viză de clown“ a fost selectat În Festivalul Naţional de Teatru (FNT).

un interviu de Andrei Crăciun

Nicoleta Lefter, cum vezi tu Festivalul Naţional de Teatru? Ce Înseamnă pentru un actor să joace Într-un spectacol selecţionat În Festival? 

Festivalul Naţional de Teatru ar trebui să fie un punct de Întâlnire al tuturor artiştilor – din toată ţara şi din toate teatrele. Pentru un actor care a făcut un rol important/bun (şi rolurile secundare sunt importante) În stagiunea trecută, invitaţia de a juca În FNT ar trebui să Însemne o recunoaştere a valorii şi a muncii sale.

Tu şi Festivalul ce istorie comună aveţi? Ai mai jucat În Festival, nu? Cum, când a fost?

Am jucat de mai multe ori, nu mai ştiu să-ţi zic exact, doar dacă mă uit pe CV-ul meu. De fiecare când am jucat sau chiar şi când nu am jucat, am mers să văd spectacole selecţionate, indiferent de cât de prost sau de bine era făcută selecţia pentru festival. Mă bucur să-mi văd colegii de peste tot, Îi admir pe mulţi dintre ei pentru talentul lor şi pentru profesionalismul cu care lucrează În continuare pe scenă.

Cum e „Viză de clown“? Cum ai Îndemna un spectator care nu l-a văzut Încă, să vină să Îl vadă?

M-a surprins foarte tare că am fost selecţionaţi cu spectacolul În FNT, comisiei de la UNITER nu i-a plăcut spectacolul şi nici interpretarea actoricească atunci când au venit cu Împărţitul de coroniţe… Spectatorului bucureştean de festival i-aş spune să meargă să vadă spectacole din ţară. „Viză de clown“ Îl mai jucăm şi altă dată. Iar pentru cei care ţin neapărat să ajungă nu pot decât să le spun că voi face tot ce Îmi stă În putinţă să joc bine – cât să nu simtă că au pierdut două ore din timpul lor degeaba.

În galeria rolurilor pe care le-ai făcut În teatru, acesta / din „Viză de clown“ / cam pe unde s-ar situa?

Se situează la etaj (râde).

Voi, actorii, aveţi timp să vă bucuraţi de Festivalul Naţional de Teatru? Apucaţi să mergeţi la spectacole? Tu şi prietenii tăi, cel puţin.

Mă bucur, merg să mă văd cu prietenii mei actori de la Cluj, Iaşi, Sibiu, Brăila şi să le văd spectacolele.

Anul acesta, FNT Împlineşte douăzeci şi cinci de ani. Are şi el o vârstă. Ce Îi urezi cu această frumoasă, aniversară ocazie?

La mulţi ani!

Ce ar trebui să se facă FNT atunci când se va face mare?

Festival Internaţional.