class="">Răzvan Mazilu, la „Seara semnăturilor celebre“

Răzvan Mazilu, la „Seara semnăturilor celebre“

Cea de-a patra zi în Pasajul FNT a decurs lin, calm şi melodios, cu multe albume caritabile vândute, cu multe autografe semnate cu drag, dar și cu multe zâmbete împărțite între spectatori și artiști.

30 octombrie 2014,  Comunicate de Presă

Cea de-a patra zi În Pasajul FNT de la Metrou Universitate a decurs lin, calm și melodios, cu multe albume caritabile vândute, cu multe autografe semnate cu drag, dar și cu multe zâmbete Împărțite Între spectatori și artiști.

un articol de Judy Florescu

Marți, 28 octombrie, la „Seara Semnăturilor Celebre“ a fost invitat coregraful și regizorul Răzvan Mazilu, care a acordat autografe pe pliantele celui mai nou spectacol al său – „West Side Story“ („Manifestul unei generații“).

West Side Story este prima producție a Festivalului Național de Teatru, care a avut primele reprezentații pe 25 și pe 26 octombrie la Teatrul Odeon. Următoarele reprezentații ale musicalului sunt pe 22 și pe 23 noiembrie.

Click pe acest link pentru a vedea o GALERIE FOTO de la eveniment

A fost prima seară când am observat că au venit și străini să se intereseze de ceea ce se Întâmpla În Pasajul Universității. Câteva tinere din Israel, venite În excursie la București, și-au dorit să cunoască cât mai multe lucruri despre ce se Întâmplă În Pasajul Universității. Erau chiar mai curioși decât românii, pentru că adresau o mulțime de Întrebări.

Lui Răzvan Mazilu i s-a părut interesantă organizarea unor Întâlniri Între artişti şi spectatori: “Este o idee foarte bună, pentru că fenomenul teatral nu mai trebuie să rămână izolat, ci să coboare cât mai mult În stradă și să atragă cât mai mulți spectatori. Am ieșit puțin din zona mea de confort, dar oamenii sunt atât de drăguți și m-au făcut să mă simt confortabil până la urmă.”

razvan mazilu

Margareta Pâslaru s-a aflat pentru a patra zi consecutivă În Pasajul FNT, pentru a acorda autografe pe albumul său creat În scop caritabil – „Actorii cântă“. În Întâmpinarea sa a venit și actrița Emilia Popescu, pe care o putem auzi pe albumul muzical caritabil.

Emilia Popescu a spus că „meritul de a crea acest album este al Margaretei Pâslaru. Mi se pare un gest extraordinar pentru actorii care se află În dificultate. În dificultate suntem și noi, doar că atunci când ești mai În vârstă e mai greu și nu trebuie să-i uităm nici o clipă. Nu ne-am gândit că lucrurile o să ia o așa amploare. La Început ne gândeam la un CD pe care actorii să cânte pur și simplu și iată că am reușit să facem și un gest frumos. UNITERUL ne-a sprijinit. Suntem la metrou, Într-un pasaj, iar când urci scările se aud melodiile noastre. Cei care cumpără acest CD fac un gest pentru cultură și pentru oamenii de care s-au bucurat, atunci când i-au văzut la teatru şi de care acum poate că nu mai știu. Oamenii care trec prin pasajul FNT sunt oameni simpli și ei  plătesc. Ca Întotdeauna, la gesturile de solidaritate, primii care fac gestul sunt cei modești, care conștientizează necesitatea gestului lor. Oamenii simpli sunt Întotdeauna generoși.”

Încasările realizate În urma vânzării CD-ului muzical “Actorii cântă” se duc integral la Fondul de Solidaritate Teatrală, “Artiști pentru Artiști”. 

Foto: Maria Ştefănescu