class="">Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois

14 noiembrie | 23:30 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 14 noiembrie, de la ora 23.30, până marți, 16 noiembrie, ora 23.30. Traducerea va fi disponibilă în video.

Când actrița Eszter Nagy este diagnosticată cu demență, fiul ei Cristi alege să se întoarcă acasă pentru a o îngriji. În încercarea de a-și proteja mama de suferințele bolii și de a-i conserva imaginea publică și personalitatea artistică, lui Cristi începe să-i scape printre degete propria viață. Boala lui Eszter devine un al treilea personaj, pe care cei doi îl înfruntă cu umor și curaj, dar care îi va face să se îndoiască de concepțiile lor despre grijă, iubire și demnitate.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Autor: Cosmin Stănilă

Distribuția:

Eszter: Emőke Kató

Cristi: Lucian Teodor Rus

Decorul: Adrian Balcău

Video: Mihai Stanciu

Light design: Cătălin Filip

Sound design: Adrian Piciorea

Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca

Durata: 1h 40 min

Vârsta recomandată: 14 +

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

Premiul UNITER 2021 pentru cea mai bună actriță în rol principal

„Să fii martorul stingerii propriei conștiințe pare de nesuportat. În lume sunt 50 de milioane de oameni care trăiesc cu Alzheimer. Mulți dintre ei își privesc condiția cu împăcare, confruntându-se cu lipsa unui tratament și cu stigmatul social. Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois e despre cum negociem cu iminența propriei dispariții.” – Cosmin Stănilă

Foto: Bogdan Botaș