class="">Atelier introductiv: Finanțări europene în domeniul culturii (conferință)

Atelier introductiv: Finanțări europene în domeniul culturii (conferință)

7 noiembrie | 10:00 – 16:00 – ARCUB, Sala Coloane
Accesul se face prin înscrierea la: [email protected]

Institutul Francez din România le propune managerilor culturali și profesioniștilor din domeniul artelor spectacolului un atelier de familiarizare cu proiectele de cooperare europeană.

Eveniment prezentat de: Institutul Francez din România

Susținut de Helena de Winter (în limba engleză), atelierul va debuta cu o o prezentare a diferitelor programe de finanțare în contextul mai larg al politicilor culturale globale, urmată de informații despre rețelele profesionale europene, prioritățile comisiilor de selecție și discuții despre etapele construirii unui proiect european. În cea de-a doua parte a atelierului, participanții vor avea ocazia să aplice cunoștințele acumulate în cadrul unui exercițiu practic, schițând, pe echipe, dezvoltarea unor proiecte de cooperare. Atelierul se va încheia cu o sesiune de feedback.

Helena De Winter sprijină organizațiile culturale în strategiile lor de dezvoltare internațională și în derularea de proiecte europene. De la începutul anului 2022 lucrează ca freelancer și a sprijinit numeroase organizații din sectorul muzicii și al artelor spectacolului. Unul dintre proiectele pe care le coordonează este „Getting Unstuck”, un proiect finanțat de Europa Creativă, care vizează cercetarea integrării migranților prin intermediul artelor. Helena ține cursuri despre proiecte europene în cadrul programelor de masterat de la Universitățile Paris-Saclay și Montpellier și este membră a comitetului de experți al delegației regionale a Ministerului Culturii (DRAC).