class="">Cine mai scrie despre teatru? (ateliere de critică teatrală online)

Cine mai scrie despre teatru? (ateliere de critică teatrală online)

7 – 11 noiembrie 2022 | www.fnt.ro
EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

Timp de 5 zile, studente și studenți ale/ai secțiilor de Teatrologie din facultățile de teatru se întâlnesc virtual sau fizic cu critici de teatru și teoreticieni/teoreticiene din zona artelor perfomative, pentru a explora modalități de abordare multiple din critica și teoria teatrală.

Pe 7 noiembrie, între 10 și 12.00, profesorul universitar doctor Marian Popescu va împărtăși din experiența sa, iar de la 12.30 la 14.00 urmează întâlnirea cu doamna Marina Constantinescu, critic de teatru, realizatoare de emisiuni TV.

Marian Popescu –  7 noiembrie, între orele 10.00-12.00 (hibrid) – „La ce bun să studiezi teatru?“. „M-am gândit și eu, de la un moment dat, după ce am început să scriu despre Teatru. Ca să descopăr că – dacă ai noroc de profi buni, de întâlniri importante și de «ceva» pe care îl numim noroc – Teatrul deschide drumuri și spre altceva decât scena. În acest Atelier, vom încerca să răspundem împreună la ce ne preocupă. Dacă nu ne preocupă, e bine și ca spectator.“

Marina Constantinescu – 7 noiembrie – între orele 12.30 – 14.00 (on site) – „Criticul însoțitor“. Marina Constantinescu va vorbi despre rolul criticului însoțitor al regizorului, despre experiențele avute alături de creatori prestigioși – Silviu Purcărete, Alexandru Dabija, Alexandru Darie -, despre relevanța gesturilor critice care deschid conexiuni cu alte domenii.

[same_day_events_link]

Proiectul are la bază încrederea în viitorul criticii teatrului românesc și convingerea că Secțiile de Teatrologie reprezintă veritabile laboratoare de formare ale acestui viitor. Considerăm oportun ca un Festival Național să se alăture eforturilor pedagogice și să creeze contexte pentru întâlniri și dialoguri cât mai fertile.

Atelierele, parte a modulului INTERSECȚII ÎN FNT: Pedagogii fluide, vor fi susținute de: Oltița Cîntec, Marina Constantinescu, Claudiu Groza, Marian Popescu, Miruna Runcan, Cristina Rusiecki și Maria Zărnescu.