class="">Copiii nopții

Copiii nopții

13 noiembrie | 17:00 – Teatrul Bulandra, Sala „Toma Caragiu” (Icoanei)

Șase studenți, o noapte care dă formă poveștilor, o incursiune tandră și aspră în lumea garsonierelor închiriate și a camerelor de cămin studențesc, un timp în care personajele mai au candoare și mai pot trăi miraculosul, chiar dacă el apare, improbabil, pe un coridor de cămin studențesc, în miez de noapte.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

De: Andrei Radu

Distribuția:

Andrei: Andrei Chifu

Vlad: Marin Lupanciuc

Iulia: Cristina König

Bianca: Iulia-Victoria Ioana

Bogdan: Otniel Floruț

Mihai: Alexandru Negrea

Regia: Alexandru Weinberger-Bara

Scenografia: Corina Grămoșteanu

Video design: Sebastian Hamburger

 

Producător: Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

Durata: 1h 20min

Vârsta recomandată: 12+

https://ro.tntimisoara.com/copiii-noptii/

Lucid și cu mult umor, Copiii nopții este un spectacol despre candoare și maturizare, despre acel univers unic al tinerilor sau al adolescenților care trebuie să treacă pragul acestei vârste, aflați încă la granița dintre realitate și fantastic. Singuri în lumea adulților, care începe să îi reclame, dar din care ei încă nu fac parte, se văd nevoiți să țină piept necunoscutului și spaimei doar cu armele unei adolescențe care și ea, încet-încet, îi părăsește. Intră în această înfruntare cu imaginație, cu sentimente inflamate, cu fronde, cu minciuni la fel de adevărate ca adevărul, cu realități fabricate, cu muzică și filme.

Tinerii față în față cu maturitatea, cu lumea, cu sistemul: este o poveste înscrisă în ADN-ul evoluției. Este o poveste pe care o spun șase studenți, într-o noapte în care nevoia de apropiere, despărțirea de trecut, frica de necunoscut și perspectiva vieții de adult creează situații aflate la limita realității. Un spectacol cu și despre tineri, Copiii nopții are la bază piesa cu care tânărul actor Andrei Radu – în calitate de dramaturg, de această dată – a câștigat ediția din 2021 a Concursului Național de Dramaturgie, organizat de Teatrul Național din Timișoara. (Codruța Popov)

Foto: Adrian Pîclișan