class="">Granițe. Riscuri. Urgențe (maraton performativ)

Granițe. Riscuri. Urgențe (maraton performativ)

13 noiembrie | 15:00 – Centrul Național al Dansului București

INTRARE LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Artiste și artiști, scriitori și scriitoare din arii diferite vor avea câte o intervenție de maxim 10 minute, în care vor aborda o problematică pe care o consideră urgentă pentru zona lor de interes artistic.

Performeri:

Mihai Mihalcea

Vava Ștefănescu

Paula Dunker

Mihai Burcea

Miki Braniște

Simona Popescu

Vera Ion

Elena Vlădăreanu

Mihai Lukacs

Katia Pascariu

Alexandru Fifea

Andra Tarara

Într-un timp în care urgența de a acționa și de a reacționa la multiple fracturi și decalaje sistemice locale și globale devine din ce în ce mai acută, într-un prezent în care realitățile sociale și economice imediate accentuează starea de risc prelungit a celor mai vulnerabili/vulnerabile dintre noi, cum ne putem construi practici transformatoare prin care nu doar să arătăm ce nu funcționează în proximitatea noastră, ci și de ce nu funcționează sau cum am putea face să funcționeze?

Ce rol au astăzi practicile artistice pe care le propunem? Pe ce tactici mizăm? Ce povești inventăm ca să nu renunţăm la ce ne-am pregătit să facem? Ce sensuri pot căpăta cuvintele, reflecțiile, corpurile noastre, într-o lume în care discursul pro-militarizare domină, în care inegalitățile sunt tot mai apăsătoare, într-o lume în care riscăm să ni se spună, de fiecare dată când identificăm o urgență, că alta e urgența? Cum ne definim artistic urgențele? Ajută să ni le definim? Ce riscuri ne asumăm de fiecare dată când numim o realitate urgentă?