class="">Hans Thies Lehmann și moștenirea teatrului postdramatic (dezbatere)

Hans Thies Lehmann și moștenirea teatrului postdramatic (dezbatere)

11 noiembrie | 11:00 – ARCUB, Sala Coloane
INTRARE LIBERĂ (în limita locurilor disponibile)

„Cartea lui Lehmann, Teatrul Postdramatic, a apărut în 1999 și a fost rapid tradusă peste tot in lume, devenind un instrument esențial de înțelegere și analiză a tendințelor teatrale detectate începând cu a doua parte a secolului 20.

În 2009, când am comisionat traducerea ei în limba română pentru FNT, era deja tradusă în mai mult de zece limbi și intrase în bibliografiile cursurilor de teatru și artele spectacolului în mai multe universități din lume. Am avut șansa de a-l coopta pentru versiunea în limba română pe germanistul și omul de teatru Victor Scoradeț, iar lansarea cărții a fost însoțită de o conferință pe aceeași temă susținută de Hans Thies Lehmann la UNATC București, la invitația FNT. La mai bine de două decenii de la apariția inițială a cărții și mai mult de un deceniu de când aceasta a apărut și la noi, teoria teatrului postdramatic a devenit un reper pentru toate discuțiile despre arta spectacolului contemporan, dar încă nu este foarte prezentă, din păcate, în spațiul cultural românesc. În FNT 2022 încercăm să redeschidem discuția despre teatrul postmodern și urmările sale pe scena lumii.” (Cristina Modreanu)

Victor Scoradeț și Andrei Măjeri vor discuta despre moștenirea „teatrului postdramatic” pe scenă și în discursul teatral contemporan.

Moderator: Cristina Modreanu