class="">(In)dependenții – homo sapiens non urinat in ventum

(In)dependenții – homo sapiens non urinat in ventum

8 noiembrie | 18:00 și 21:00 – unteatru

Că i se spune teatru independent sau privat, alternativ sau underground, că se numesc artiști sau lucrători culturali, ceea ce unește toate aceste experiențe este că ȋn centrul lor se află niște oameni care se ambiționează să creadă, să facă, să pună lucrurile ȋn mișcare. Acest spectacol este despre ei.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

un eseu performativ de Catinca Drăgănescu

Distribuția:

Florina Gleznea, Andrei Raicu, Mihaela Rădescu

 

Regia: Catinca Drăgănescu

Grafică: Maria Drăghici

Muzică și sound design: Andrei Raicu

Orchestrație vocală: Andrei Dinescu

Light design: Alexandros Raptis

Suport tehnic: Alexandru Medveghi / Dragoș Mărgineanu

O inițiativă Idea77 realizată în parteneriat cu unteatru, Centrul de Teatru Educațional Replika și Teatrul LUNI de la Green Hours

Proiectul face parte din platforma Microistoria performativă a lucrătorului cultural independent ȋn România și reprezintă un demers de auto-reprezentare cu mijloace artistice și arhivare performativă.

Durata: 1h 20min

Audiență generală

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

https://www.unteatru.ro/event/independentii-2/

La inițiativa Idea77, trei spații independente din București, reprezentative pentru sectorul performativ local, foarte diferite ca viziune și mod de funcționare au pus ȋmpreună oameni și resurse pentru a realiza un spectacol despre condiția lucrătorului cultural independent din România. Ca urmare a unei explorări intime a poveștilor ce au ȋnsoțit geneza acestor organizații, a oamenilor din spatele și din fața lor, și a provocărilor și problematicilor cu care se confruntă acestea ȋn prezent, a rezultat un eseu performativ tragi-comic, onest și pe alocuri ireverențios: un fel de portret al artistului ȋn mizerie, care se pune pe sine și motivațiile sale ȋn discuției, ȋn aceeași măsură ȋn care chestionează și sistemul ȋn care e constrâns să activeze.

„Am făcut proiectul ăsta pentru că nu mai puteam să nu vorbesc despre ceva ce ȋmi ocupă foarte mult spațiu mental. Ceea ce am ales să punem pe scenă este produsul discuțiilor noastre, experiențelor noastre, istoriilor noastre combinate, un proiect autoreflexiv ȋn care ne explorăm condiția de artiști sau lucrători culturali independenți, și râdem de ea, și ne enervăm, ca să nu plângem, ca să nu ne plângem, ca să facem ceva cu toată furia acumulată ȋnăuntru ȋnainte să ne blazăm, sau ca să nu ne blazăm, sau ca să nu devenim cinici și ca să nu ne lăsăm pradă inerției. E un exercițiu de sinceritate despre cum se simte independența sau freelancingul sau statutul de liber profesionist ȋn cultură. Sper să ridice ȋntrebări, sper să deschidă discuții.” – Catinca Drăgănescu, regizoare

Foto: Alexandru Busuioceanu