class="">Oameni. De vânzare

Oameni. De vânzare

12 noiembrie | 20:00 – Teatrul Bulandra București, Sala „Liviu Ciulei” (Izvor)

Oameni. De vânzare expune situația comerțului cu etnici germani din România comunistă, care, între anii 1969-1989, au fost vânduți Republicii Federale Germane.

Spectacolul este urmat de o sesiune Q&A cu artiștii spectacolului și un History Talk cu Germina Nagâț din partea CNSAS (Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii) despre vânzarea etnicilor germani în timpul regimului comunist.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

De: Carmen Lidia Vidu
Traducerea: Rudolf Herbert

Cu:
Ioana Iacob, Oana Vidoni, Daniela Török, Alexandru Mihăescu, Harald Weisz, Robert Bogdanov-Schein, Ovidiu Zimcea (camera live)

Regia: Carmen Lidia Vidu
Dramaturgia: Rudolf Herbert
Costume și asistență decor: Ioana Popescu
Multimedia: Cristina Baciu
Muzica originală: Ovidiu Zimcea

Producător: Teatrul German de Stat Timișoara

Durata: 1h 30min
Vârsta recomandată: 12+
Spectacol în limba germană cu traducere în limba română și limba engleză

https://www.teatrulgerman.ro/ro/spectacole/oameni-de-v%C3%A2nzare/

În timp ce propaganda oficială avertiza asupra „abisurilor” lumii libere, în spațiul românesc are loc probabil cel mai mare trafic de persoane din secolul al XX-lea. Oameni. De vânzare expune situația comerțului cu etnici germani din România comunistă, care între anii 1969-1989 au fost vânduți Republicii Federale Germane. Este un spectacol despre dispariția unei comunități, despre eforturile pe care membrii acesteia le fac pentru părăsirea mediului ostil în care trăiesc și despre demonizarea dorinței acestora de a îndrăzni să viseze la viitorul lor într-un stat mai liber și mai prietenos cu cetățenii lui.