class="">Vrabia

Vrabia

7 noiembrie | 20:30 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

Împrumutând elemente din viața personală, Leta Popescu urmărește în „Vrabia” evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, spectacolul vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații, iar spectacolul reflectă provocările devenirii personale în tabloul mai larg al dificultăților tranziției.

CUMPĂRĂ BILETE

[same_day_events_link]

De: Leta Popescu

Distribuția:

Ema: Oana Mogoș, Petronela Buda, Elena Ghinea, Cristina Uja-Neagu

Anton, fratele Emei: Vlad Volf, Ionuț Moldoveanu, Vlad Ajder

Mama: Carmen Albu, Tamara Constantinescu, Svetlana Friptu

Tata: Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Vlad Vasiliu

Didi, prietenă de familie: Oana Preda, Mihaela Lecca-Gorea

Nicu, vecinul polițist: Ciprian Brașoveanu

Regia: Leta Popescu

Scenografia: Bogdan Spătaru  

Atmosfera sonoră: Oana Hodade

Light design: Tudor Nicorici și Bogdan Spătaru

Producător: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați

Durata: 2h

Vârsta recomandată: audiență generală

Spectacol în limba română

http://www.fanitardini.ro/spectacole/vrabia/

E un spectacol de tip Bildungsroman sau coming-of-age din film, în sensul în care pornim din copilărie și ajungem în prezent. Sunt patru acte: copilăria, adolescența, tinerețea și maturitatea. Toate sunt legate printr-o plimbare pe Faleza Dunării. Amintirea care leagă trecutul cu prezentul este amintirea sculpturilor din metal de pe faleză, care pentru un copil mic erau un palat. Sub palatul acesta îmi permiteam eu să visez bogățiile lumii. Spectacolul lucrează cu două puncte contrare: vulnerabilitatea și forța, și de aici se naște o atmosferă care poate să doară sau poate să bucure”. (Leta Popescu)

„Vrabia” este primul spectacol pe care cunoscuta regizoare de teatru contemporan Leta Popescu, originară din Galați, îl montează la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din orașul natal. Leta Popescu semnează și textul acestui spectacol de teatru popular cu accente biografice.

Foto: Tudor Neacșu