class="">Zmeul sau ce este dansul contemporan (atelier)

Zmeul sau ce este dansul contemporan (atelier)

Perioada: 7 – 9 noiembrie
Interval orar: 10.00 – 12.00
Locația: Școala Gimnazială nr. 150

EVENIMENT CU CIRCUIT ÎNCHIS

Ești elev și nu te-ai jucat încă cu zmeiele? Vrei să te joci și să te miști liber? Vrei să afli mai multe despre dansul contemporan? Atelierul, este organizat sub forma unui atelier unic de introducere în dansul contemporan care folosește jocul cu zmeiele ca un instrument de descoperire a mișcării corpului și a fluidității dansului dar și discuții și vizionări de filme.

Atelier de mișcare și zmeie.
Coordonator: Cosmin Manolescu, coregraf
Atelierul se adresează tinerilor peste 12 ani.

Timp de 2 ore, ne vom juca cu zmeie de diferite forme și culori, unele aduse special din Japonia, iar copii vor participa la diverse exerciții de mișcare, improvizație ghidată și observare a corpului în relație cu mișcarea zmeului. Atelierul este deschis în egală măsură și profesorilor care sunt bineveniți să participe la atelier de mișcare.

Formatul acestui atelier a fost experimentat cu succes în Japonia, la Kinosaki, în cadrul rezidenței dedicate proiectului Eastern Connection dar și la București la Centrul de Teatrul Educațional Replika, în cadrul unei rezidențe oferite în 2017 coregrafului Cosmin Manolescu. La finalul atelierului elevii și profesorii sunt invitați să viziteze spațiul AREAL și să vizioneze împreună cu coregraful Cosmin Manolescu filmul „ce este dansul contemporan”, precum și o serie de scurte filme de dans realizate de Cosmin în timpul pandemiei în diferite locații din București.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer, curator și expert cultural, director artistic al companiei Paradis Serial/Fundația Gabriela Tudor și co-director AREAL – spațiu pentru dezvoltare coregrafică. Crede profund că dansul contemporan este o formă de artă care poate schimba în mod pozitiv viața oamenilor, indiferent de vârstă, sex sau identitate. Din 1997 a jucat un rol important în dezvoltarea dansului contemporan în România și în crearea Centrului Național al Dansului București. Spectacolele și proiectele sale au fost prezentate cu success la București, Cluj, Timișoara, Bacău, Paris, Lyon, Dublin, Porto, Lisabona, Amsterdam, Beirut, Riga, Seattle, New York etc.

www.danswandere.ro
www.dans.ro
www.arealcolectiv.ro