class="">Adela Mărculescu. „Tot ce mi-am dorit” de Ion Moldovan

Adela Mărculescu. „Tot ce mi-am dorit” de Ion Moldovan

Editura Ecou Transilvan 2023

Adela Mărculescu s-a născut şi cu Harul, şi cu Parfumul unei mari Doamne. Eu am văzut-o şi foarte tânără, răspândind efluviile tinereţii abia ţinută în frâu, cu aceeaşi distincţie şi cu acelaşi parfum aristocratic cu care ne cucereşte şi azi, Societară de onoare a Naţionalului Bucureştean!

CUMPĂRĂ CARTEA

Preț: 50.00 lei

Data lansării: duminică, 29 octombrie, ora 11:00

Prezintă: Irina Margareta Nistor – critic de film, Domnica Țundrea – realizator emisiuni culturale, Ion Moldovan

„Această tinereţe fără bătrâneţe este un mare atuu al rarelor Mari Doamne ale scenei de scândură.

Dar Adela Mărculescu a mai fost dăruită, mare dar, ca şi darul distincţiei aristocratice, cu unul dintre cele mai frumoase glasuri ascultate vreodată pe scena Naţionalului, de o catifelare atât de subtil şi, iar, de parfumat învăluitoare, mângâietoare, îmbătătoare pentru îndrăgostiţi, capabil să te facă să ieşi din sala de teatru, să pleci acasă cu el, îndrăgostit de pro-funzimea lui, ca de adâncimea unei fântâni salvatoare în miezul arşiţei.

Cu acest glas a venit, întotdeauna, şi vine şi azi, Adela Mărculescu la întâlnirea cu tragedia greacă şi cu drama americană şi cu poezia catolică a unui Claudel. Adela Mărculescu este şi va rămâne astfel şi o strălucită recitatoare a Poeziei. În sfârşit, o Mare Doamnă a Naţionalului, iar la noi, ca şi pentru mine, Naţionalul este unul singur, Teatrul cel Mare, ctitorit la 1852 pe Podul Mogoşoaiei, unul singur până azi, pe scena de scândură a căruia joacă azi Adela Mărculescu!” (Dinu Săraru)