class="">Caniculă (evanghelie apocrifă a unei familii, a unei țări) (Spectacol lectură)

Caniculă (evanghelie apocrifă a unei familii, a unei țări) (Spectacol lectură)

28 octombrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

În sala de așteptare a unui spital de psihiatrie, trei frați și două surori gemene așteaptă să-și viziteze fratele bolnav. Cu toții fac parte dintr-o familie care reflectă societatea în care trăim. O familie disfuncțională, cu luminile și umbrele ei. O familie care vorbește despre trecutul unei țări, dar care face apel și la prezent. Accentuată de canicula sufocantă și de strigătele fratelui bolnav, așteptarea devine insuportabilă.

În cadrul secțiunii Spectacole-lectură pe texte din dramaturgia europeană și locală.

  

De: Lola Blasco

Traducerea: Florin Galiș

Cu:

Marin Grigore, Cezar Grumăzescu, Ciprian Nicula, Ana Dumitrașcu, Silvana Mihai, Daniel Achim

Regia: Larisa Popa

Scenografia: Clara Ștefana

Organizator: Festivalul Național de Teatru, Instituto Cervantes București și Fundación SGAE (prin programul TEatroAutor.es)

Durata: 1h 45min

  

  

Lola Blasco este autoare dramatică, regizoare, actriță și profesoară. În calitate de dramaturg, a publicat aproximativ zece de piese și a regizat aproximativ douăzeci, atât în teatre publice, cât și în teatre private. A obținut diverse premii, precum Premiul Național pentru Literatură Dramatică în 2016, Bursa de Dramaturgie Contemporană a Teatrului Pavón-Kamikaze 2018, Bursa Fundației SGAE (IV Laboratorio de Escritura Teatral) 2016 și Bursa Dramaturgias Actuales acordată de INAEM în 2015.

  

Spectacol urmat de o întâlnire cu publicul, alături de echipă și Mugur Ciumăgeanu (psiholog clinician)

*

Spectacolele-lectură prilejuiesc întâlnirea cu piese de teatru care vor fi citite pentru prima oară în România și care abordează teme și subiecte centrate pe realități acute.

Dacă anul trecut spectacolele-lectură au fost regizate de Bobi Pricop, anul acesta textele alese vor fi regizate de regizori și regizoare la început de drum: Anda Drăgan, Tania Drăghici, Mihai Gligan, Luiza Mihailescu, Larisa Popa, Monica Stoica.

În cadrul acestui modul, este organizat un concurs dedicat promovării piesei românești. Cei care vor fi selectați (deadline texte: 10 august) vor avea posibilitatea să lucreze, timp de o lună, cu dramaturgi consacrați – Bogdan Georgescu, Petro Ionescu, Elise Wilk – pentru a-și putea dezvolta textele. Astfel, FNT devine o platformă de vizibilitate pentru textul nou de teatru.

Modulul de spectacole-lectură în FNT este coordonat de regizorul Bobi Pricop.