class="">Curvă (Spectacol lectură)

Curvă (Spectacol lectură)

26 octombrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Într-o dimineață, pe ușa unui liceu apare scris „CURVĂ”, o insultă anonimă care scoate la iveală povestea din spatele ei. Amanda și Fran formau un cuplu în urmă cu câteva luni, o poveste tipică a unor adolescenți a căror relație s-a încheiat.

În cadrul secțiunii Spectacole-lectură pe texte din dramaturgia europeană și locală.

  

De: José Padilla

Traducerea: Alina Cantacuzino

Cu: Cezara Petredeanu, Vlad Ionuț Popescu, Rodica Lazăr, Florin Aioane

Regia: Tania Drăghici

Scenografia: Clara Ștefana

Organizator: Festivalul Național de Teatru, Instituto Cervantes București și Fundación SGAE (prin programul TEatroAutor.es)

Durata: 1h 45min

  

  

Această întâmplare nu ar avea nicio relevanță dacă imediat după despărțire, Amanda nu ar fi suferit o teribilă hărțuire virtuală care i-a determinat pe părinții ei să îl denunțe pe Fran drept posibil autor. Judecătorul căruia îi este încredințat cazul propune o întâlnire online cu sexologul Jordán Gómez, o ședință de sexologie la care vor participa Fran, Amanda și mama lui Fran, iar noi vom fi cu toții martori ai acestei ședințe de sexologie. Un cuvânt poate schimba cursul unei povești, modul în care ne raportăm la mediul înconjurător și modul în care acesta se raportează la noi. În spatele unei insulte se pot ascunde multe dintre elementele nocive care ne afectează ca societate, dar care ar putea fi soluționate prin educația sexuală.

Jose Padilla este licențiat în Artă Dramatică la RESAD, fiind distins cu premiul Ojo Crítico de la Radio Nacional de España 2013, iar cu piesa Perra vida, text scris și regizat de el (adaptare după o nuvelă de Miguel de Cervantes), a câștigat premiul I în competiția Festivalului de Teatru de la Almagro Off.

  

Spectacol urmat de o întâlnire cu publicul, alături de echipă și Irina Ilisei (cercetătoare, activistă feministă)

*

Spectacolele-lectură prilejuiesc întâlnirea cu piese de teatru care vor fi citite pentru prima oară în România și care abordează teme și subiecte centrate pe realități acute.

Dacă anul trecut spectacolele-lectură au fost regizate de Bobi Pricop, anul acesta textele alese vor fi regizate de regizori și regizoare la început de drum: Anda Drăgan, Tania Drăghici, Mihai Gligan, Luiza Mihailescu, Larisa Popa, Monica Stoica.

În cadrul acestui modul, este organizat un concurs dedicat promovării piesei românești. Cei care vor fi selectați (deadline texte: 10 august) vor avea posibilitatea să lucreze, timp de o lună, cu dramaturgi consacrați – Bogdan Georgescu, Petro Ionescu, Elise Wilk – pentru a-și putea dezvolta textele. Astfel, FNT devine o platformă de vizibilitate pentru textul nou de teatru.

Modulul de spectacole-lectură în FNT este coordonat de regizorul Bobi Pricop.