class="">De la Act la Performare, Un ghid pentru performerul secolului al XXI-lea de Jan Fabre și Luk Van den Dries

De la Act la Performare, Un ghid pentru performerul secolului al XXI-lea de Jan Fabre și Luk Van den Dries

Editura Presa Universitară Clujeană, 2023

,,Volumul este gândit de Jan Fabre, om de teatru și artist vizual, activ încă din anii șaptezeci ai secolului trecut, Fabre colaborând pentru construcţia acestei lucrări de cercetare artistică cu Prof. Dr. Luk Van den Dries, dramaturg și cercetător în domeniul teatrului la Universitatea din Antwerp, precum şi cu cei mai importanți trei performeri/profesori din Troubleyn (Annabelle Chambon, Cédric Charron și Ivana Jozič).

CUMPĂRĂ CARTEA

Preț: 72.00 lei

Data lansării: sâmbăta, 28 octombrie, ora 12:30

Prezintă: Oana Cristea Grigorescu, Cosmin Matei

Contribuţia în domeniu ţine de relevanţa metodologiei practice as research şi de perspectiva adoptată, axată pe pedagogie artistică, a autorilor, care au lucrat vreme de 10 ani la acest manual destinat performerilor. Totodată, volumul este bazat pe viziunea revoluţionară a lui Fabre asupra mizelor teatrului contemporan.

Metodologia cărţii traduse acum în limba română este complexă, din sfera cercetării artistice/ prin creaţie, volumul putând fi plasat la graniţa „dintre eseu, manifest și manual”, cum afirmă Luk Van den Dries.

Luk Van den Dries intră în dialog cu regizorul şi artistul visual Jan Fabre, iar cartea este rezultatul unei maieutici dinamice, care constituie un manual pentru performeri, flexibil şi deloc rigid ca discurs al analizei creaţiei, a drumului de la act la „acting”. ” (Prof. Dr. Laura Teutișan Pavel)