class="">Etici ale procesului de creație

Etici ale procesului de creație

26 octombrie | 11:00 – ARCUB, Sala Coloane   

Dezbaterea Etici ale procesului de creație propune o discuție cu trei regizori invitați, doi dintre ei fiind numiți de curând directori de teatre, despre laboratorul de creație al repetițiilor ca spațiu sigur de muncă.

Eveniment în cadrul modulului Dezbaterile FNT

Invitați: Catinca Drăgănescu, Elena Morar, Radu Alexandru Nica și Marian Popescu

Moderator: Oana Cristea Grigorescu

Durata: 1h30min

De la regizorul autor de spectacol la creația colectivă, paradigma procesului de creație ridică problema asigurării unui climat sigur.  În acest context chestionăm responsabilitatea individuală și cea de grup, dar și rolul instituțiilor de a asigura un cadru de muncă echitabil și sigur. Între supervizarea procesului de creație și excesele normelor etice, căutăm calea de mijloc care stimulează artiștii și creația scenică.

Dezbaterile FNT

Ca în fiecare an, Festivalul Național de Teatru găzduiește o serie de dezbateri pe teme de maxim interes în domeniul artelor performative din România. Dezbaterile propun un cadru de analiză și reflecție asupra unor subiecte importante pentru specialiști în domeniu și pentru publicul interesat de teatru. Printre temele de dezbatere care vor fi abordate menționăm: etica muncii în instituțiile de spectacol; redefiniri ale dramaturgiei și reconfigurări ale poziției dramaturgului/dramaturgei în teatrul prezentului; ce și cum documentăm în teatru.