class="">Hamlet la imperativ de Olivier Py

Hamlet la imperativ de Olivier Py

Seria MARI REGIZORI AI LUMII- Fundația Culturală „Camil Petrescu”, 2023

„Textul Hamlet la imperativ se află la jumătatea drumului dintre eseu și piesă de teatru. Imposibil de clasificat, la jumătatea drumului dintre eseu și dramaturgie, Olivier Py pune în discuție Hamlet și contribuția sa la gândirea occidentală a secolului XX. Personajul prinde viață sub forma unui dialog socratic, combinând propriile gânduri cu cele ale personajelor din textul shakepearian și cu cele ale lui Freud, Derrida, Wittgenstein, Heidegger, Lacan și mulți alții. Hamlet nu este o piesă despre răzbunare, ci despre etică, spune autorul.”

CUMPĂRĂ CARTEA

Preț: 55.00 lei

Data lansării: duminică, 29 octombrie, ora 12:00

Participă: Oana Borș

„Olivier Py abordează teme precum traducerea, modernitatea, limbajul, moartea, meta teatralitatea, istoria. Cu o libertate totală, el face din personajul lui Hamlet contemporanul nostru și, totodată, depozitarul tuturor întrebărilor etice. În această exegeză a celei mai cunoscute piese de teatru din repertoriul universal, încercarea enciclopedică de a desfășura toate temele filosofice este totuși o aventură ludică. Hamlet rămâne deopotrivă o enigmă și un accelerator de particule existențiale. Olivier Py oferă o viziune a lui Hamlet care respiră bucurie.” (Alexandre Demidoff, LE TEMPS)

Olivier Py este regizor de teatru și operă, actor, dramaturg și scriitor francez, director al Festivalului din Avignon din 2013 până în 2022. Absolvent al École nationale supérieure des arts et techniques du théâtre și al Conservatoire national supérieur d’art dramatique din Paris, a urmat paralel cursuri de filosofie și teologie la Institut Catholique din Paris. În 1998, a fost numit director al Centre dramatique national d’Orléans şi, în perioada 2007-2012, director al Théâtre national de l’Odéon. În 2002 a fost premiat de Academia Franceze cu Prix du jeune théâtre, este laureat al Fundației Baumarchais și Cavaler al Legiunii de Onoare a Republicii Franceze. Cărțile sale de teorie și textele sale de teatru sunt editate, în mare parte, de Actes Sud.