class="">LOCUIND LA COMUN. Cine are nevoie de dramaturgie contemporană?

LOCUIND LA COMUN. Cine are nevoie de dramaturgie contemporană?

27 octombrie | 13:00 – ARCUB, Sala Coloane   

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Despre laboratoarele echipelor de creație dramaturg/ă – regizor/regizoare în procesul de creație al scenariului de spectacole.

Eveniment în cadrul modulului Dezbaterile FNT

Participanți: Alexandra Felseghi, Andrei Măjeri, Adina Lazăr, Eugen Jebeleanu, Yann Verburgh

Moderatoare: Mihaela Michailov

Durata: 2h

Laboratoarele echipelor de creație dramaturg/ă – regizor/regizoare reprezintă un cadru de explorare artistică despre care se știu extrem de puține lucruri. Cum se lucrează în echipa dramaturg-regizor? Cum se construiește colaborativ un text de teatru care urmează să fie montat? Cât de prezent/ă este dramaturgul/a în procesul de elaborare a scenariului de spectacol?

Dezbaterile FNT

Ca în fiecare an, Festivalul Național de Teatru găzduiește o serie de dezbateri pe teme de maxim interes în domeniul artelor performative din România. Dezbaterile propun un cadru de analiză și reflecție asupra unor subiecte importante pentru specialiști în domeniu și pentru publicul interesat de teatru. Printre temele de dezbatere care vor fi abordate menționăm: etica muncii în instituțiile de spectacol; redefiniri ale dramaturgiei și reconfigurări ale poziției dramaturgului/dramaturgei în teatrul prezentului; ce și cum documentăm în teatru.