class="">La doar un metru distanță (Spectacol lectură)

La doar un metru distanță (Spectacol lectură)

27 octombrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Prezentând povestea unui abuz sexual din copilărie, piesa se adâncește în apele tulburi ale traumelor personale, cum trăim cu ele și ce se întâmplă cu noi când realizăm că nu putem să le eliminăm, ci doar să le înțelegem.

În cadrul secțiunii Spectacole-lectură pe texte din dramaturgia europeană și locală.

De: Antonio Castro Guijosa

Traducerea: Irina Călin

Cu:

Andreea Grămoșteanu, Diana Cavaliotti, Alina Rotaru, Oana Pușcatu

Regia: Luiza Mihăilescu

Scenografia: Clara Ștefana

Organizator: Festivalul Național de Teatru, Instituto Cervantes București și Fundación SGAE (prin programul TEatroAutor.es)

Durata: 1h 45min

  

  

„Ceea ce mi s-a întâmplat, nu s-a întâmplat niciodată. Ceea ce mi s-a întâmplat este o mare minciună. O invenție. Nimeni nu știe ce mi s-a întâmplat. Nu am vorbit niciodată despre asta. Pentru că nu s-a întâmplat. Ceea ce mi s-a întâmplat este atât de mic încât nimeni nu-l poate vedea. Nimănui nu-i pasă. Nimeni nu poate vedea ceea ce nu se întâmplă. Acest lucru care nu s-a întâmplat, s-a întâmplat cu prea mult timp în urmă. Nu are rost să mă gândesc la asta. Dar mă doare. Nu ar trebui să doară. Dar doare. Nu ar trebui să doară. Pentru că nu s-a întâmplat. Și totuși e acolo. Amintirile. Sufocarea. Dezgustul. Rușinea. Toată furia. Toată durerea.” (Antonio Castro Guijosa)

Antonio Castro Guijosa este regizor și dramaturg, nominalizat pentru Cel Mai Bun Spectacol și Cel Mai Bun Autor Revelație în cadrul premiilor Max 2021, finalist al Premiilor MET 2021 pentru Cel Mai Bun Autor și Cel Mai Bun Spectacol Revelație.

Spectacol urmat de o întâlnire cu publicul, alături de echipă și Alina Dumitru (lucrător social cu formare în psihoterapia Analiză Tranzacțională)

*

Spectacolele-lectură prilejuiesc întâlnirea cu piese de teatru care vor fi citite pentru prima oară în România și care abordează teme și subiecte centrate pe realități acute.

Dacă anul trecut spectacolele-lectură au fost regizate de Bobi Pricop, anul acesta textele alese vor fi regizate de regizori și regizoare la început de drum: Anda Drăgan, Tania Drăghici, Mihai Gligan, Luiza Mihailescu, Larisa Popa, Monica Stoica.

În cadrul acestui modul, este organizat un concurs dedicat promovării piesei românești. Cei care vor fi selectați (deadline texte: 10 august) vor avea posibilitatea să lucreze, timp de o lună, cu dramaturgi consacrați – Bogdan Georgescu, Petro Ionescu, Elise Wilk – pentru a-și putea dezvolta textele. Astfel, FNT devine o platformă de vizibilitate pentru textul nou de teatru.

Modulul de spectacole-lectură în FNT este coordonat de regizorul Bobi Pricop.