class="">Nr 9, 10 / 2023 Revista TEATRUL AZI

Nr 9, 10 / 2023 Revista TEATRUL AZI

Fundația Culturală „Camil Petrescu”, 2023

Cea de-a cincea apariție din acest an a Revistei „Teatrul azi” (numerele 9,10/2023) are ca punct central o discuție-dialog a unei generații de regizori care au debutat în deceniul trecut.

CUMPĂRĂ REVISTA

Preț: 40.00 lei

Data lansării: duminică, 29 octombrie, ora 13:30

Participă: Oana Borș, Andrei Măjeri

  

Astfel, 10 artiști din această generație: Cristian Ban, Vlad Cristache, Catinca Drăgănescu, Radu Iacoban, Eugen Jebeleanu, Adina Lazăr, Elena Morar, Botond Nagy, Leta Popescu, Sânziana Stoican au pus în discuție teme legate de interesele lor artistice, viziuni regizorale, deontologie profesională, apartenență sau nu la o generație ș.a.m.d. Tot în dorința de pune în lumină apartenențe la anumite direcții sau diferitele lor afinități artistice, i-am invitat să facă un interviu cu câte o personalitate artistică europeană de care se simt legați. Acestea  sunt: Thom Luz, Tim Etchells, Marta Pazos, Caroline Guiela Nguyen, Christiane Jahty , Gianni Forte, Lily Sykes.

În nota obișnuită, revista reflectă și actualitatea românească a ultimilor două luni: premiere, festivaluri sau alte evenimente teatrale și surprinde aspecte din cea internațională, ca headline: Festivalul de Teatru de la Edinburgh.