class="">SCAUNE (Expoziție de caricaturi și desene de Marius Damian)

SCAUNE (Expoziție de caricaturi și desene de Marius Damian)

Vernisaj: 21 octombrie | 16:00 – Teatrul Odeon, foaierul Sălii Studio

Expoziția poate fi vizitată în perioada:

20-31 octombrie 2023, doar înaintea spectacolelor programate la Sala Studio.

Expoziția cuprinde peste 200 de lucrări strânse în perioada anilor 2020 -2023 dedicate oamenilor scenei, fie ei actori, fie regizori, scenografi, critici, compozitori, personalități.

De: Marius Damian

Producători: Teatrului Odeon și a Galeriei Arhiva de Artă

Cu sprijinul: Festivalului Național de Teatru

„Înainte să-mi fi ieșit în cale teatrul, aveam în buzunarul de la piept desenul, prima formă de a dialoga artistic cu lumea, de a o reprezenta, de a o cuprinde în câteva linii pe-o bucată de hârtie. M-au atras mereu chipurile și expresiile oamenilor. Spectacolul pe care-l oferea caricatura m-a cucerit rapid, devenind un fel de a esențializa în câteva clipe caracterele.

Devenind actor, mi s-au deschis orizonturi noi, un alt tip de expresie și, mai ales, lucrul în echipă cu multe tipologii bune de surprins într-o schiță.

În anii pandemiei, mi-am pus creativitatea la lucru concentrându-mă în mod special pe prieteni, colegi și personalități din breaslă, încercând să-mi țin astfel vie pasiunea pentru scenă, dar exersându-mi astfel și pasiunea pentru desen. S-au strâns câteva sute de lucrări. Așa  se năștea ideea unei expoziții.

Dacă viața omului este un șir lung de întâlniri și întâmplări, teatrul este pentru mine un șir lung de nume ce mi-au ieșit în cale de-a lungul anilor. Unii m-au ajutat să mă formez, alții mi-au fost exemplu, alții mi-au fost alături în scenă, pe unii îi admir, pe unii îi îndrăgesc, pe unii îi iubesc. Toți au locul lor tabloul vieții mele de artist.

În această expoziție le ofer un scaun. Să șadă, să se vadă și, pentru o clipă doar, să devină proprii lor spectactori. Sper ca toți să se simtă bine tușați în Scaune.

Lista e lungă, iar munculița continuă…” (Marius Damian)