class="">STUDIO FNT33

STUDIO FNT33

În dorința de a oferi publicului de teatru cât mai mult conținut atractiv despre Festivalul Național de Teatru a fost gândită în acest an o „intrare nouă” în FNT – STUDIO FNT33, cu două perioade de desfășurare distincte: 16-20 octombrie și 21-30 octombrie, între orele 12:00 și 13:00. Studio FNT33 este organizat la UNITER.

17 octombrie 2023  Stiri, Comunicate de presă FNT

În prima perioadă, denumită perioada „Istoric FNT”, vor avea loc discuții despre Festivalul din acest an, ajuns la a XXXIII-a ediție, despre spectacole celebre prezentate de-a lungul anilor și creatorii lor – cu multe povești despre cum a fost și cum este. Sunt invitați în acest Studio deschis criticii Marina Constantinescu, Cristina Modreanu, Oana Cristea Grigorescu, Mihaela Michailov și Aura Corbeanu, directorul executiv al FNT.

Primul invitat a fost Marina Constantinescu, selecționer unic și director FNT pentru nouă ediții (2005-2007 și 2014-2019).

În a două perioadă, „Actualitate FNT33”, ora de discuții în Studio FNT33 este împărțită în trei părți. Se va vorbi, pe scurt, despre ziua precedentă a Festivalului, urmând să fie punctate momentele care nu ar trebui ratate în ziua respectivă, iar la finalul orei vor fi făcute recomandări pentru a doua zi. Invitații zilnici ai Studioului FNT33 sunt creatorii unor spectacole programate, actori, regizori, scenografi, coregrafi chemați să povestească despre montările lor, despre procesul de creație, despre „ce le aduce și ce nu le aduce” Festivalul Național de Teatru.

STUDIO FNT33 poate fi urmărit pe contul de YouTube al UNITER (https://www.youtube.com/@UniterRomania) și pe pagina de Facebook a Festivalului Național de Teatru (https://www.facebook.com/fntfestivalulnationaldeteatru).