class="">Teatru devised & Storytelling. Masterclass Corinne Jaber

Teatru devised & Storytelling. Masterclass Corinne Jaber

21 octombrie | 11:00 – UNITER, Restaurant Savart   

Un masterclass de Corinne Jaber despre procesul creativ pentru spectacolul ei „Oh My Sweet Land / O dulcele meu pământ”, și  munca ei de cercetare, în special lucrul cu refugiații sirieni și istoria orală.

Corinne Jaber este actriță, scenaristă și regizoare de origine siriano-germană,  născută la München și crescută în Canada și în Germania.

A jucat în numeroase producții teatrale internaționale atât în limba engleză, cât și în limba franceză, în „Mahabharata” lui Peter Brook, în „A Dybbuk for 2”, de și cu Bruce Myers, „Beast on the Moon” de Irina Brook (pentru care a obținut un premiu „Molière” pentru cea mai bună actriță) și, mai recent, monologul „Oh My Sweet Land” / „O Dulcele meu pământ”.

A lucrat timp de mai mulți ani pe texte de Shakespeare cu actori afgani din Kabul, realizând și o montare cu „Comedia erorilor” comisionată de ”Globe to Globe Festival” pentru Teatrul Globe din Londra. A debutat în cinema cu „Borderlines”, un film după textul ei ”The Bus that didn’t stop on the Partition of India”, pe care l-a produs și regizat, și aflat acum în etapa de post-producție. „Munich Medea: Happy Family”, cea mai recentă piesă a sa, care va avea premiera la New York în 2024.

Corinne Jaber prezintă ”Oh My Sweet Land / O dulcele meu pământ” la cea de-a 33-a ediție a Festivalului Național de Teatru.