class="">Artists Talk de Gianina Cărbunariu

Artists Talk de Gianina Cărbunariu

20 octombrie | 22:00 – ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare

21 octombrie | 20:00 – ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare

Discuțiile echipelor artistice cu spectatorii ocupă un loc important în festivaluri, turnee, în spațiul public în general. Se întîmplă să fim fie spectatori, fie personaje în astfel de situații. De obicei artist’s talk au rolul de a conecta discursul artistic cu publicul căruia i se adresează. În ultimii doi ani am asistat la situații interesante, în care contextul social și politic și-a pus amprenta într-un mod foarte puternic asupra felului în care discursul artistic a fost livrat și receptat.

CUMPĂRĂ BILETE

INFORMAȚII

Folosind convenția artist’s talk (discuții ale artiștilor cu publicul) am încercat să aducem împreună poziționări diferite: situații în care etica, deși clamată la nivel discursiv, e lăsată în plan secund, uneori din rea voință, alteori pur și simplu din ignoranță, din neglijență sau din vanitate, precum și cazuri în care etica nici măcar nu intră în discuție pentru adepții artei pentru artă.

Cele 6 scene ale spectacolului sunt inspirate fie din discuții cu publicul la care am asistat în ultimii doi ani în țară și în străinătate, fie din interviuri, însă, deși asemănările cu persoane reale nu sunt întâmplătoare, identificarea unui anume artist cu un anume discurs nu este miza acestei ficțiuni. Ceea ce ne-a interesat a fost să înțelegem, noi înșine parte din acest sistem, felul în care (i)responsabilitatea artistului transpare din discursul despre propriul demers și despre lumea în care trăiește.

Distribuția:

Cu: Ruxandra Maniu, Ilinca Manolache, Alexandru Potocean, Gabriel Răuță, Bogdan Zamfir

Un spectacol de: Gianina Cărbunariu

Scenografia: Dorothee Curio

Muzica originală: Bobo Burlăcianu

Video: Mihai Păcurar

Durata: 1 h 45 min (fără pauză)

Producător: ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

Co-producător: Asociația Piese Refractare

Cu sprijinul: Institutului Goethe, Ambasadei Franței la București și a Institutului Francez

Spectacol în limba română, engleză şi franceză

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI