class="">Războiul nu a început încă, de Mikhail Durnenkov

Războiul nu a început încă, de Mikhail Durnenkov

27 octombrie | 18:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

27 octombrie | 21:00 – Teatrul Odeon, Sala Majestic

Toate personajele sunt fațete ale aceleiași identități colective moderne; sunt neîncrezătoare, reacționează și sunt profund paranoice.

CUMPĂRĂ BILETE

INFORMAȚII

Vârsta și genul nu sunt întotdeauna importante în ceea ce privește cine pe cine joacă; aceste persoane sunt reprezentative pentru un concept mult mai complex. Tablourile scenice își schimbă direcția, de la terifianta violență domestică către o întâlnire suprarealistă și foarte amuzantă la un bazin de înot. Deși uneori delimitarea scenelor făcută de Durnenkov se simte mult prea pregnant sau puțin cam tumultos, jocul actoricesc te prinde, iar sunetul puternic și light design-ul conferă coerența spectacolului.

Oare războiul contează pentru un tată care amenință să incendieze o casă nouă construită pentru el de către fiul său, pur și simplu pentru a evita umilința de a fi dependent? Este război ceea ce se întâmplă atunci când o soție este supusă în fața soțului ei violent, dar devotat? Durnenkov descrie efectele dezumanizante ale vieții intr-o societate la un pas de război total.

 

Războiul nu a început încă este un spectacol presărat cu umor negru, dar de multe ori hilar, despre locul în care războiul se ascunde de fapt – în casele noastre, pe străzile noastre, în inimile noastre.

Traducerea: Raluca Rădulescu

Adaptarea: Bobi Pricop 

Distribuția:

Ionuț Vișan

Ada Simionică

Mihaela Popa

Bogdan Farcas

Cristian Popa

Regia: Bobi Pricop

Decor: Adrian Damian

Costume: Corina Boboc

Mișcare scenică: Arcadie Rusu

Muzica originală: Alexandru Suciu

Light Design: Cristian Șimon

Durata: 1 h 20 min (fără pauză)

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

 Teatrul „Toma Caragiu“, Ploiești

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI