class="">Vernisajul expoziției NICU ALIFANTIS 45 · 118 · 54 · 61, 22 octombrie (Foto: Lucian Muntean)

Vernisajul expoziției NICU ALIFANTIS 45 · 118 · 54 · 61, 22 octombrie (Foto: Lucian Muntean)

Foaierul Teatrului „L. S. Bulandra”, Sala „Toma Caragiu”, care a măsurat paşii atâtor treceri extraordinare ale istoriei teatrului românesc este gazda generoasă, dar parcă neîncăpătoare, pentru expoziţia – „A treisprezecea noapte”. 45 · 118 ·  54 · 61.

Curatori: Irina Tapalagă şi Relu Biţulescu

O producţie a Festivalului Naţional de Teatru şi alifantismusic

23 octombrie 2017,  Galerie Foto

Purtând acelaşi nume ca spectacolul de autor, ce are loc pe scenă, expoziţia este, ca şi acesta, tot o poveste, o istorisire în imagini a unei cariere de 45 de ani, masurati in 118 spectacole, montate in 54 de teatre, cu 61 de regizori.

Nicu Alifantis oferă colecţia sa extraordinară de afişe, caiete program şi instrumente muzicale privirilor publicului bucureştean. Privitorului nu-i rămâne decât să-şi aducă aminte, cu ajutorul imaginii, de anii efervescenţi când Bucureştiul „respira” teatru autentic, de înaltă ţinută şi să se lase purtat înapoi în timp.

Expozitia – un colaj viu de imagini – poate fi privită ca o adâncă reverenţă în faţa colegilor de breaslă, a personalităţilor de neuitat, a familiei teatrului românesc. Este vorba, mai presus de orice, despre dăruire, despre respect pentru performanţa artistică. De fapt, este vorba despre imensa iubire pe care Nicu Alifantis o are pentru scenă.