class="">Interior – Lumină

Interior – Lumină

10 noiembrie | 23:30 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ. Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de miercuri, 10 noiembrie, de la ora 23.30, până vineri, 12 noiembrie, ora 23.30. Pentru activarea traducerii în limba engleză, apăsați butonul CC din bara de jos a videoului.

De ce e atât e greu să ne deschidem când vine vorba despre a ne explora propria depresie? De ce suntem puși în dificultate când vine momentul să ne gestionăm identitatea? Dar când aceasta se dezintegrează? Ce se întâmplă în creierul nostru când suntem pe muchie? – Mihai Păcurar, regizor

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Cu: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș, Adonis Tanța

Texte de Oana Hodade, Ioana Hogman, Oana Mardare, Mihai Păcurar, Doru Taloș, Adonis Tanța

Dramaturgie: Ioana Hogman

Regia, scenografia, decorul, costumele, light design: Mihai Păcurar

Sunetul & sound design: Oana Hodade

Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca

Durată: 2 h

Vârsta recomandată: 16+

Spectacol în limba română cu traducere în limba engleză

De câte ori te-ai bălăcit zile în șir în propriul noroi emoțional, pentru că asta s-a simțit mai just decât încercările de redresare? De câte ori aceste încercări au părut că duc în jos și tot în jos, indiferent de direcția optimistă și de intențiile tale autosalvatoare? De câte ori a părut că toată lumea este mai adaptată vieții pe Terra decât ești tu?

Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă. Dar există metode și metode de a face față situației: sesiuni de mindfulness, incursiuni dezolante în trecut, abandonare și altele.

„…totul pare bine aşezat în acest puzzle ce pare la început o lâncedă rostogolire de vocabule fără noimă. Stilul producţiilor Reactor se impune până la urmă cu prestanţa unitară a limbajului axat mai ales pe problematizarea «nimicului» existenţial.”Adrian Țion, „Un spectacol-puzzle la Reactor: Interior-lumină”, Liternet.ro

*Spectacolul a participat la Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, Sibiu, 2021.

Foto: Bogan Botaș