class="">Case de poveste: Doina Cornea (videoprezentare)

Case de poveste: Doina Cornea (videoprezentare)

11 noiembrie | 16:00 – www.fnt.ro

Videoprezentarea instalației vizuale a putut fi urmărită în perioada 11-16 noiembrie.

Personajele din povești nu se așteaptă la toate provocările pe care urmează să le întâlnească atunci când pornesc la drum să-și împlinească menirea. Însă, fără provocări, ce-ar mai rămâne de povestit?

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Concept: Andreea Iacob

Cu: Leontin N. Iuhas, Diana Buluga

Muzică originală: József Iszlai

Imagine: Gabriel Chelcea

Montaj: Ioana Ofelia

Proiect realizat cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național și al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca prin Direcția de Asistență Socială și Medicală

Partener: Fundația Doina Cornea

Parteneri media: TVR Cluj, Radio Cluj, Radio România Cultural, EBS Radio, Napoca FM, Revista Cultura, b-critic.ro, Transilvania Reporter, The Woman, clujlife.ro, cluj.com, cluju.ro, ilikecluj.ro

createactenjoy.com/case-de-poveste

Nici noi nu ne-am așteptat la contextul pandemic în care am desfășurat proiectul Case de Poveste, dar așa ne-am simțit mai conectați cu alții dinaintea noastră, care au reușit să devină modele culturale, sociale și morale, depășind provocările care le-au ieșit în cale și păstrându-și idealurile.

Am transformat în muzee interactive casele în care au locuit Doina Cornea (publicistă și opozantă a regimului comunist), Ioana Em. Petrescu (scriitoare, critic și istoric literar) și Sigismund Toduță (compozitor, muzicolog și profesor) și am organizat tururi ghidate.

Casele au fost deschise în zilele de 11-13 noiembrie 2020 și 4-6 iunie 2021. Vizitatorii au avut ocazia să asculte vocea Ioanei Em. Petrescu, au fost invitați să devină, pentru câteva minute, soții Petrescu și să își citească unii altora scrisorile de dragoste pe care cei doi și le trimiseseră de-a lungul timpului. În casa lui Sigismund Toduță, vizitatorii au avut ocazia să cânte la pianul lui sau să intre într-o instalație audio-video care sublinia prelucrarea motivelor folclorice în compozițiile sale.

În cadrul Festivalului Național de Teatru, echipa Create.Act.Enjoy vă prezintă o versiune adaptată pentru mediul online a turului casei Doinei Cornea, cu participarea extraordinară a fiului ei, Leontin H. Iuhas.

Chiar dacă instalațiile audio pregătite pentru vizitarea fizică a casei și atmosfera pe care am creat-o nu pot fi translatate prin film, sperăm ca plimbarea virtuală pe care am pregătit-o să rămână un mesager al spiritului, curajului și determinării Doinei Cornea.