class="">Curge sângele pădurii

Curge sângele pădurii

Lupta cu mafia lemnului este o cauză pierdută. În jur, o junglă aprigă a câștigurilor nemăsurate ce înghite, rând pe rând, pe oricine se opune. Puțini sunt cei care apără pădurea până la capăt, cei care o iubesc până la sacrificiu, iar aceștia sunt sortiți pieirii.

7 noiembrie 2021  Cronichete cochete, Stiri

Spectacolul Alexandrei Felseghi, pus în scenă de Asociația Pro Teatru din Zalău, descrie corupția și coruptibilitatea din jurul tăierilor ilegale de copaci și nenorocirea pădurarului care năzuiește, cu prețul vieții, să rămână corect. Și, mai ales, drama sfâșietoare a celor rămași în urmă, martori neîmpăcați ai nedreptăților săvârșite și ai unui viitor necruțător. Văduva pădurarului ucis, tulburător de bine interpretată de actrița Irina Sibef, îi amintește spectatorului de Vitoria Lipan, de femeia aprigă care vede și exprimă foarte clar binele și răul, dreptatea și injustiția din jurul său. Este acel personaj puternic, neinfluențabil, al cărui spirit va fi întotdeauna fidel iubirii de aproape, iubirii de natură, care a avut neșansa de a rămâne și de a simți crima din tăierile abuzive ale pădurii. Analogia om – copac apare ritmic pe parcursul spectacolului și este sufocantă. Pădurea și pădurarul sunt doborâți deopotrivă iar spectatorului, ca și cetățeanului de rând, i se distruge treptat speranța că se va face vreodată dreptate.

Duminică, 7 noiembrie, de la ora 21, musai să vizionați „Verde tăiat”. Nu e un spectacol ușurel de duminică, e un semnal de alarmă!

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de duminică, 7 noiembrie, de la ora 21.00, până marți, 9 noiembrie, ora 21.00. Mai multe informații, aici.