class="">Mincinosul

Mincinosul

7 noiembrie | 18:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare de duminică, 7 noiembrie, de la ora 18.00, până luni, 15 noiembrie, ora 24.00.

Fiul lui Pantalone, negustorul venețian onest, Lelio Bisognosi, mincinosul, este un om tânăr strălucit umblat prin lume. Timp de douăzeci de ani a trăit la un unchi în Napoli, apoi a revenit în orașul său natal împreună cu servitorul său Arlecchino.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Comedie în trei acte

Autor: Carlo Goldoni

Traducerea: George Ivașcu si Polixenia Carambi

Distribuție: Mariana Mihuț, Cătălina Pintilie, Vali Voiculescu Pepino, Dumitru Onofrei, Petre Gheorghiu, Ion Caramitru, Florian Pittiș, Mircea Diaconu, Mihai Mereuță, Ștefan Velniciuc, Beatrice Biega, Jean Reder

Regia: Sanda Manu

Scenografia: Sanda Mușatescu

Redactor: Ioana Prodan

O producție TVR, 1972

Durata: 1h 50min

Aici, are ocazia de se a întâlni cu fetele Dr.-ului Balanzoni, Rosaura și Beatrice, în timp ce, în lipsa tatălui, acestea se bucură pe terasa casei de serenada unui admirator necunoscut.

Autorul serenadei este Florindo, student și chiriaș al doctorului, care o iubește cu timiditate pe Rosaura, fără a îndrăzni să-și dezvăluie sentimentele. Lelio nu ratează șansa apărută: el se prezintă fetelor sub masca unui marchiz bogat și pretinde că el este autorul serenadei, fără a dezvălui de care din cele două ar fi îndrăgostit. Dar, de dragul artei „invențiilor spirituale”, Lelio se complace în a se descrie în diferite minciuni, nu fără consecințe nedorite…