class="">Moștenirea norocului

Moștenirea norocului

12 noiembrie | 17:00 – www.fnt.ro

VIZIONARE ÎNCHEIATĂ Spectacolul a fost disponibil pentru vizionare (doar pe teritoriul României) de vineri, 12 noiembrie, de la ora 17.00, până duminică, 14 noiembrie, ora 17.00.

Doi frați revin în casa părintească pentru a-i sta alături tatălui lor aflat pe patul de suferință. Sub presiunea probabilității morții acestuia, ies la suprafață adevăruri și interese care până atunci nu fuseseră rostite. De aici pornește un tăvălug de situații care scapă oricărui control.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Autori: Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas

Traducere de Athena Demetriad

Distribuția:

Vaso: Ioana Dragoș Gajdó

Veska: Mirela Niță Lupu

Geny: Adela Lazăr

Roy: Gabriela Codrea

Panaiotis: Sebastian Lupu

Hristos: Sorin Ionescu

Regia: Radu Nichifor

Scenografia, decorul și costumele: Daniel Divrician

Teatrul „Regina Maria” Oradea

Durata: 3 h

Vârsta recomandată: 14 +

Relația dintre frați devine și mai tensionată decât înainte, soțiile acestora își demască fățiș antipatiile, vecina este mult prea implicată în problemele familiei, iar surpriza cea mai mare, care declanșează o serie de întâmplări, este… infirmiera bulgară pe care cei doi frați au angajat-o ca să aibă grijă de tatăl lor. Un singur lucru e sigur. Toți urmăresc același țel: o moștenire care să le asigure o viață mai bună, pentru care sunt capabili să ajungă până la… crimă. O comedie contemporană năucitoare, în care umorul capătă nuanțe sumbre, fără însă a-și pierde nicio secundă din haz.

„Tragicomedia este o zonă în care eu mă simt foarte confortabil ca regizor. Amestecul de comic și dramatic mi se pare interesant. Cred că este și cel mai potrivit pentru perioada aceasta, deoarece sunt convins că doar prin umor o să trecem peste tot ceea ce ni se întâmplă.

Spectacolul subliniază degradarea relațiilor umane, cauzată de o foame insațiabilă de bani, pornind de la epicentrul relațiilor de familie. Legăturile normale dintre părinți-copii, soț-soție, frați sunt distruse de dorința aceasta de neînțeles pentru avuție. Privind mai pe larg, din păcate, a devenit una dintre caracteristicile societății de azi. O lăcomie incontrolabilă… Cu cât ai mai mult, vrei mai mult, nici nu contează că nu ai ce să faci cu ceea ce dobândești. Nu mai contează aproape nimic, nu mai contează lucrurile normale, precum familia, respectul. Aceasta este o temă esențială, pe care am dezvoltat-o împreună cu actorii, dar dintr-o perspectivă comică.

Încerc, în general, să creez spectacole acolo unde simt că pot întâlni distribuții care se pliază foarte bine atât pe cerințele textului, cât și pe viziunea mea regizorală. Așa că un alt motiv foarte puternic pentru care am ales acest gen de text este fiindcă știam că aici o să găsesc o distribuție foarte potrivită.”Radu Nichifor, regizor