8 noiembrie | 12:00 – 17:00
www.fnt.ro

Acces: Contul de facebook al FNT – Festivalul Național de Teatru (preluarea transmisiei live de pe canalul YouTube al UNATC
Conferința urmărește să evidențieze aspecte ale poziției scenografului în cadrul echipei de creație și să dezbată relația acestuia cu ceilalți artiști ce contribuie la realizarea imaginii scenice, designeri de lumină sau video.
Keynote Lecture Dragoș Buhagiar│Teatrul, o artă colectivă, sau cum se definește scenograful
[same_day_events_link]
Coordonator: Adrian Damian
Curatori: Viorica Petrovici și Andrada Chiriac
Coordonator Laborator Design decor virtual și realitate augmentată: Iuliana Gherghescu
Project Management: Elena Belciu și Alexandra Bucălae
Filmări 360: Marius Hodea
Inițiator: Laboratorul de design decor virtual și realitate augmentată din cadrul Centrului de Cercetare CINETic UNATC, în parteneriat cu FNT
Durata: 1h
Conferința va cuprinde o serie de comunicări și intervenții ce vor dezbate concepte care stau la baza creației scenografice, implicit light și video design, dar mai ales metode și mijloace de a transforma aceste idei în realități scenice, fie ele fizice sau virtuale. Vezi în înregistrarea de mai jos conferința cu Dragoș Buhagiar.
Deoarece scenografia este o artă ce balansează pe muchia dintre creație și execuție, un dialog între cei care conturează viitorul acestui domeniu, atât de important în teatru, devine extrem de valoros, mai ales astăzi, în contextul unei nesiguranțe generalizate.
Sesiunea de dimineață (1)
12:00 – 12:10 Deschiderea Conferinței
12:10 – 12:30 Prof. Ștefan Caragiu, UNATC București
12:30 – 12:50 Mădălina Sandu, alumna UNATC București│Tânărul scenograf aflat între două lumi
12:50 – 13:10 Miruna Croitoru, alumna UNATC București │Este sau nu școala conectată la mediul profesional
13:10 – 13:30 Andreea Tecla și Mădălina Niculae, alumnae UNATC București │Lucrul în echipă și parcursul de la studenție la teatrul profesionist
13:30 – 14:00 Pauză
Sesiunea de după-amiază (1)
14:00 – 14:20 Irina Moscu, scenograf │De la spațiul gol la idee. De la buget înapoi la spațiul gol
14:20 – 14:40 Andrei Cozlac, video designer │Teatrul augmentat. Practici new media în contextul artelor performative
14:40 – 15:00 Tudor Prodan, scenograf
15:00 – 15:20 Corina Grămoșteanu, scenograf
15:20 – 16:00 Pauză
16:00 – 17:00 KEYNOTE | DRAGOȘ BUHAGIAR │Teatrul, o artă colectivă, sau cum se definește scenograful
Va putea fi vizionată Expoziție de scenografie a studenților Departamentului de Scenografie, Facultatea de Teatru, UNATC „I. L. Caragiale, lucrările expuse putând crea premisele unui dialog despre școlile de scenografie.
Combinarea schițelor cu machetele spectaculoase și costumele redă atmosfera profesionalismului impus de studenții Departamentului de Scenografie. La compunerea spațiului expozițional au contribuit studenții anul I Licență, coordonați de lector univ. dr. Maria Dore; studenții anului II Licență, coordonați de conf. univ. dr. Ștefan Caragiu și asistenții drd. Maria-Alexandra Ivan și drd. Mădălina Sandu; studenții anului III Licență, coordonați de lect. univ. dr. Imelda Jipa. Implicarea studenților de la Master, alături de participarea absolvenților, dovedește spiritul solidar cultivat în cadrul Departamentului de Scenografie, prin încurajarea colaborării generaților de scenografi.
Întregul eveniment a fost organizat de directorul de Departament, prof. univ. dr. Ștefania Cenean, și de conf. univ. dr. Ștefan Caragiu și are ca scop promovarea performanțelor studenților și expunerea unor materiale calitative ce dezvăluie munca depusă de viitorii scenografi, în încercarea lor de continuă dezvoltare.
Studenții anului I Licență: Anda Lătărețu, Maria Constantin, Rebeca Coreisa, Alberto Ursache
Studenții anului II Licență: Marta Sersescu, Ilinca Gavriliță, Iulia Vișenescu, Alexia Dobre, Victor Pavel, Maria Ordean, Alexandra Secăreanu, Mara Bădică
Studenții anului III Licență: Emil Banea, Ioana Butnariu, Ștefana Chelaru, Ioana Groza, Elena Iorga, Valentina Ivorciuc, Maria Marcu, Daria Nicu, Theodor Niculae, Ana-Maria Obogeanu, Mălina Postelnicu, Sabina Resu, Ecaterina Tudosă, Patricia Zaroschi
Studenții anului I Masterat: Andreea Burlacu, Maria Pană, Clara Dumitrescu, Radu Ghiorghițoi
Studenții anului II Masterat: Lavinia Daduț, Cosmin Stancu, Daniel Mircea
Absolvenți: Nicoleta Ivan, Miruna Croitoru, Sarah Maria Gîtlan, Ana-Maria Condruz, Maria-Alexandra Ivan, Elisabeta Onoriu, Mădălina Sandu, Mădălina Niculae.
*
Expoziția poate fi vizitată atât virtual cât și fizic, în spațiul expozițional al Teatrului Odeon (foaier Sala Studio), în perioada 6-14 noiembrie, cu acces cu o oră înaintea spectacolelor programate în această sală și respectând reglementările în vigoare legate de impunerile generate de situația sanitară.