class="">Poveşti dureroase de viaţă, cu efecte secundare şi uitări iremediabile – Efecte secundare şi Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois la FNT, 2021 (Agenda LiterNet)

Poveşti dureroase de viaţă, cu efecte secundare şi uitări iremediabile – Efecte secundare şi Toate lucrurile pe care mi le-a luat Alois la FNT, 2021 (Agenda LiterNet)

80% din reclamele de la radio sau televizor sunt reclame la medicamente. Ce poate spune asta? Că suntem un popor bolnav? Că industria farmaceutică lucrează la foc continuu? Şi una şi alta. Oricum, industria farmaceutică este una dintre cele mai puternice în întreaga lume, iar bătălia pentru supremaţie este una acerbă. Iar cobaii suntem noi, oamenii, de bună voie şi nesiliţi de nimeni: din necunoaştere, din necesitate, din prostie. Fiecare pastilă înghiţită, fiecare inoculare de ser poate veni cu efecte secundare. Ne asumăm riscul. Uneori nu avem încotro, alteori e alegerea noastră, alteori credem fără să cercetăm în beneficiile lor.

18 noiembrie 2021  FNT în Presă

Depresia, depresia este boala cea mai prezentă în zilele noastre. Stresul, necazurile, neîmplinirile, singurătatea… duc la depresie. Mulţi nu o bagă în seamă. Puţini cer ajutor de specialitate. Toţi avem, uneori, momente aşa zis depresive, dar asta nu înseamnă neapărat că suferim de depresie. Depresia este o boală perfidă şi greu de dus pe umeri.

Efecte secundare, spectacolul lui Vlad Bălan, vorbeşte despre testarea, într-un mod mai puţin protocolar, de medicamente destinate prevenirii depresiei. Testarea se face cu acordul celor care se înscriu la experiment şi cu respectarea anumitor reguli. Doar că regulile parcă sunt făcute pentru a fi încălcate. Şi încălcarea are consecinţe.

Citiți integral în Agenda LiterNet.