class="">Țara cu fete sărace

Țara cu fete sărace

Unul dintre highlight-urile ediției de anul acesta a Festivalului Național de Teatru este fără doar și poate „Orașul cu fete sărace”, un spectacol devastator al regizorului Radu Afrim montat la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

12 noiembrie 2021  Cronici mici și prietenoase, Stiri

O poveste tulburătoare despre sărăcia ca blestem, despre sărăcia pandemică, despre sărăcia ca boală nevindecabilă și despre victimele ei favorite: fetele din locurile „în care nu se întâmplă nimic”.

Deși acțiunea nuvelelor din cartea omonimă a lui Radu Tudoran este plasată în primele decenii ale secolului XX într-un oraș uitat de lume din Lunca Nistrului, blestemul acesta ne urmărește și astăzi. Pentru că România întreagă este o țară cu fete sărace.

Spectacolul acesta emoționant ca un poem beneficiază și de interpretări memorabile, actrițe importante ale scenei ieșene, precum Pușa Darie și Ada Lupu, sunt în mod spectaculos însoțite de foarte tânăra actriță Diana Vieru din Basarabia, care face deliciul acestei montări, ea fiind, de altfel, și premianta UNITER de anul acesta pentru rolul secundar din „Orașul cu fete sărace”.

De neratat acest spectacol care ne demonstrează din nou, dacă mai era nevoie, de ce România nu va da prea curând semne de însănătoșire.

Spectacolul este disponibil pentru vizionare de vineri, 12 noiembrie, de la ora 22.00, până duminică, 14 noiembrie, ora 22.00. Mai multe informații, aici.