
Chiar dacă nu am respirat FNT în aceeaşi sală, chiar dacă trăim, din când în când (sau adeseori) în lumea virtuală, a fost bine, totuşi, că am putut să vedem, chiar să revedem şi, dacă voiam şi să re-revedem ce spectacole vrem. Ne amintea asta Ada Milea înaintea fiecărui spectacol, susţinută vizual de concepţia grafică a lui Andu Dumitrescu.
20 noiembrie 2021 FNT în Presă
Da, ne-am fi dorit să respirăm împreună, să alergăm de la un spectacol la altul cu o frenezie specifică festivalului, dar ne-am putut bucura de spectacole online, de spectacole, nu bune, foarte bune. Dincolo de acest concept al creaţiei şi recreaţiei, s-a simţit, în foarte multe spectacole, amprenta prezentului, prin problematicile pe care le-au supus atenţiei spectatorilor. Şi asta a fost interesant, copleşitor, de gândit.
Din păcate, tristeţea acestei ediţii, comparativ cu precedenta, a fost una dublă, marcantă pentru lumea teatrală. Dispariţia atât de neaşteptată a lui Ion Caramitru ne-a bulversat pe toţi cei care l-am cunoscut ca actor, ca om de teatru, ca om de cultură, cu atât mai bulversaţi au fost, însă, cei care au lucrat cu domnia sa, şi aici mă refer la echipa UNITER.
Citiți integral pe Agenda LiterNet.