class="">Fluid Memory (vernisaj)

Fluid Memory (vernisaj)

VERNISAJ 7 noiembrie | 17:30 – ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Sala Arce

(Program de vizitare: luni-duminică 12:00 – 19:00)

Instalația este disponibilă pentru vizitare la ARCUB, Sala Arce, de sâmbătă, 6 noiembrie, până duminică, 14 noiembrie, în intervalul orar 12.00 – 19.00.

Instalație video interactivă care urmărește explorarea momentului în care individul este privat de dinamica socială. De Andrei Cozlac, realizată în colaborare cu artistul Silviu Apostol.

[same_day_events_link]

Foto: Florin Ghioca

Fluid Memory este o instalație video interactivă care urmărește explorarea momentului în care individul este privat de dinamica socială, când conștiința umană devine introspectă și își caută momentum-ul în interior, prin accesarea memoriei și rescrierea acesteia în vise.

Proiectul este configurat în două segmente: un element fizic și un corp virtual. Elementul fizic reprezintă o interpretare a unei conștiințe umane înghețate în fața solitudinii, un circuit al gândurilor transpus în realitate, o  masă amorfă care creează fluxul gândurilor în aparență, dar ale cărui reacții nu sunt îndreptate spre un spațiu real, ci spre propria minte. Privitorul poate interacționa cu aceste idei atingând imaginea prin lichidul din vasele situate pe ecranul TV.

Corpul virtual simbolizează materialitatea acestor gânduri aflate într-o stare de flux, un personaj supradimensionat sau un spațiu abstractizat care devine martorul propriilor transformări, un alter-ego, o voce interioară care suntem tot noi.

Ascultați un interviu audio cu artistul vizual Andrei Cozlac – autor al instalației vizuale „FLUID MEMORY” – instantaneu radiofonic realizat de Pompilius Onofrei la vernisajul FNT al evenimentului din 7 noiembrie 2021 👇