class="">Lansare: Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc – Update (videoprezentare)

Lansare: Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc – Update (videoprezentare)

12 noiembrie | 16:00 –  www.fnt.ro

              

VIDEO: Florin Ghioca

            

VIDEO: Carmen Lidia Vidu

Videomapping

Videoprezentarea este disponibilă pentru vizionare de vineri, 12 noiembrie, de la ora 16.00, până duminică, 14 noiembrie, ora 00.00.

Site-arhivă. Portal multimedia spre istoria mișcării teatrale românești.

VEZI EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI

Un concept de Cristina Modreanu

Producție video:

Regia: Carmen Lidia Vidu

Animație: Cristina Baciu

Producător: Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea de Arte din Târgu Mureș

Cu sprijinul Institutului Goethe din București

Cofinanțat de AFCN

Durata: 1h

Dicționarul Multimedia al Teatrului Românesc este o platformă digitală creată pentru a oferi conținut nou, de specialitate, dar și pentru a agrega, în același timp, informația existentă deja online despre artiști legendari și spectacole cult ale teatrului românesc. DMTR propune un timp de calitate pentru un public extrem de divers, de la cercetători și specialiști în studiile umaniste la pasionați de teatru de toate vârstele, care vor găsi pe site link-uri către spectacole video și radiofonice, fotografii din spectacole de epocă, materiale scanate din arhive publice și private.

Profilurile de artiști și spectacole sunt create de o echipă complexă, de peste 50 de oameni, alcătuită din specialiști în teatru care au scris articole introductive, din perspectivă contemporană, și studenți la facultățile cu profil de teatru, care au strâns materialele conexe pentru fiecare dintre ele. În acest moment, proiectul însumează 100 de intrări de dicționar.

„Am lucrat foarte strâns cu colegii de la Universitatea Babeș-Bolyai și de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, în special cu doamnele profesoare Miruna Runcan și Raluca Blaga, pentru a stabili listele de noi intrări în dicționar, pentru a coordona studenții și autorii și pentru a completa profilurile multimedia.” – Cristina Modreanu (curatoare DMTR)