class="">5 piese scurte (Spectacol lectură)

5 piese scurte (Spectacol lectură)

29 octombrie | 16:00 – Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Media

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Cele cinci piese scurte – Memoria Apa de Teona Galgoțiu, Normă Dublă de Cornelia Iordache, White noise de Andrei Radu, Bra Bre Bri Bro Bru de Daria Ancuța, fata cea adevărată viruși pixelați și memoria părului de Ioana Toloargă – sunt câștigătoarele concursului de dramaturgie românească organizat de ediția 2023 a Festivalului Național de Teatru.

Câștigătorii au avut posibilitatea să lucreze, timp de o lună, cu dramaturgi consacrați – Bogdan Georgescu, Petro Ionescu, Elise Wilk – pentru a-și putea dezvolta textele.

În cadrul secțiunii Spectacole-lectură pe texte din dramaturgia europeană și locală.

  

Cu: Nicoleta Lefter, Vlad Bîrzanu, Oana Jipa, Macrina Bârlădeanu, Vlad Pânzaru

 

Regia: Monica Stoica

Scenografia: Clara Ștefana

Producător: Festivalul Național de Teatru, 2023

Durata: 2h

  

  

Memoria Apa de Teona Galgoțiu

Ce se întâmplă atunci când o tânără începe să ia medicamente anxiolitice pentru a evita realitatea? „Memoria Apa” explorează anxietatea și evadarea în vise narcotice a unei tinere pentru care lumea înconjurătoare a devenit opacă.

 

Normă Dublă de Cornelia Iordache

Monologul unei femei casnice care se refugiază în propria minte. E condamnată să devină ea însăși doar un obiect electrocasnic în propria familie, care nu îi mai oferă niciun dram de atenție. Există vreo scăpare pentru femeile casnice care ajung să fie invizibile pentru cei pe care îi iubesc?

White noise de Andrei Radu

Într-un parc, două femei, o Mamă și o Bunică își expun crezul despre creșterea copiilor. Asistăm azi la un conflict între generații care nu va avea niciodată o rezolvare?

Bra Bre Bri Bro Bru de Daria Ancuța

Trei actori de vârste diferite se confesează publicului. Își disecă fricile, eșecurile, succesul efemer. Încearcă să pătrundă în sistemul teatral românesc care pare azi un câmp minat, erodat de probleme și împietrit.

fata cea adevărată viruși pixelați și memoria părului de Ioana Toloargă

Fata cea prea adevărată își inventează o lume populată de prietenii ei imaginari. Nu e iubită. Intră pe social media. Nu găsește niciun răspuns. Se simte tot mai neiubită. Prietenii ei imaginari sondează, alături de ea, ce e în mintea ei. Un text comic și absurd despre iubire, sex și singurătate.

 

Spectacol urmat de o întâlnire cu publicul, alături de echipă și regizorii și dramaturgii Bogdan Georgescu și Petro Ionescu.