class="">ORLANDO TRIP – concert cinematografic (performance online)

ORLANDO TRIP – concert cinematografic (performance online)

20-29 octombrie | online aici: http://bit.ly/PerformingAtFNT

Performing Austria @FNT prezintă un performance un spectacolul-concert cinematografic: ORLANDO TRIP.

VIZUALIZEAZĂ AICI

Producător: Forumul Cultural Austriac

ORLANDO TRIP face parte din programul de cooperare internațională „Sea Change” al companiei teatrale Wortwiege

Durata: 1h15min

Imaginați-vă că aveți posibilitatea să vă schimbați radical, așa cum vă doriți – ați avea curajul să o faceți cu adevărat? Spectacolul-concert cinematografic ORLANDO TRIP al duo-ul austriac „Fox on Ice” a fost prezentat în luna aprilie 2023 la Teatrul Odeon din București și la Teatrul Național din Timișoara, cu ocazia Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

În acest performance de poezie și muzică, scriitoarea și performera Anna Luca Poloni alături de muzicianul și artistul video Christian Mair aduc în zilele noastre povestea unui personaj istoric și literar legendar care vorbește despre una dintre cele mai mari temeri ale omului și ale societăților noastre – schimbarea și abandonul stabilității. ORLANDO TRIP se concentrează pe mitul lui Orlando: subiectul său este, în principal, călătoria inițiatică a unui tânăr. Numit ambasador în Imperiul Otoman, acesta traversează Mediterana de două ori, întorcându-se însă ca femeie în patria natală. Orlando Furioso al lui Ariosto și Orlando al Virginiei Woolf sunt sursele de inspirație. O istorie despre mare; un triumf al adâncurilor minții umane și al fluidității.

Spectacolul a fost înregistrat pe data de 11 aprilie, ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon, unde a fost recreat cu aportul echipei tehnice al acestei instituții.