class="">A LIST MAGAZINE / [FNT 2017] Alina Petrică: „Nu mi-e frică de emoții. Mi-e frică de lipsa lor, de sterilitatea emoțională, pe care sper să nu o cunosc vreodată când vine vorba de meseria asta.”

A LIST MAGAZINE / [FNT 2017] Alina Petrică: „Nu mi-e frică de emoții. Mi-e frică de lipsa lor, de sterilitatea emoțională, pe care sper să nu o cunosc vreodată când vine vorba de meseria asta.”

Pe Alina Petrică am descoperit-o anul trecut la TIFF, când a fost inclusă în programul 10 pentru FILM, un program dedicat actorilor din toate colțurile țării, care s-au afirmat în teatru, dar nu au avut roluri majore pe marele ecran și merită promovați mai mult. Toamna aceasta o vom vedea pe Alina în trei spectacole din cadrul Festivalului Național de Teatru, însă acum o vom lăsa pe ea să ne povestească mai multe despre ele și despre teatru.

17 octombrie 2017,  Articole din presă

Ești la prima ta experiență cu Festivalul Național de Teatru? În ce spectacole te vom vedea la FNT 2017?

Sunt la a treia întâlnire cu FNT-ul. Prima a fost acum trei ani cu musicalul West Side Story, acum doi ani cu Mon Cabaret Noir și anul ăsta cu trei spectacole: Deșteptarea primăverii, Karamazovii și Fecioarele noastre grabnic ajutătoare. ?

Când și cum ți-ai descoperit pasiunea pentru actorie?

Ihaaaa… a început de când eram un copil energic și curios. Cursuri de teatru, trupă de teatru, teatru, teatru, teatru… cred că teatrul m-a ajutat să țin mereu pasul cu mine însămi, pentru că acolo înăuntru copilu’ a rămas la fel de energic și curios.

Citiți articolul integral în A LIST MAGAZINE