class="">A LIST MAGAZINE / (FNT 2017) „Teatrul îți deschide ferestrele către altă lume” – interviu cu regizoarea Nona Ciobanu

A LIST MAGAZINE / (FNT 2017) „Teatrul îți deschide ferestrele către altă lume” – interviu cu regizoarea Nona Ciobanu

„Lumea Karamazovilor este una în care iubirea salvează și mântuiește. Suntem foarte aproape de a înlocui iubirea, în lumea în care trăim, cu nevoia de a colecționa cât mai multe „zâmbete”. Răul, care apare în foarte multe ipostaze, care sucombă și este asumat, în această lume a Karamazovilor, nu e un emoticon”, spune regizoarea Nona Ciobanu despre spectacolul așteptat în această stagiune a Festivalului Național de Teatru (FNT). Am stat de vorbă cu ea despre clasici (Dostoievski), despre lumea modernă (Facebook) și despre coordonatele eterne ale existenței noastre: răul și binele, suferința și dragostea.

24 octombrie 2017,  Articole din presă

„Karamazovii” este pariul tău de anul acesta la FNT. De ce această poveste?

Spectacolul „Karamazovii” spune o poveste despre o lume aflată între iubire şi ne-iubire, libertate şi ne-libertate, adevăr si minciună. Despre dorința de putere, despre ce înseamnă renunţarea la sine şi transformarea spirituală. Despre Răul din noi care se propagă şi creşte rapid, față de binele care nu se dezvăluie cu aceeaşi vigoare. Adică o poveste despre lumea noastră. Care în spectacol există ca un labirint industrial abandonat, în care vin atât Dumnezeu, cât şi Diavolul. Rugină, carcase metalice şi ţevi, dar şi un loc unde lumina filtrată poate revela iubirea şi speranţa.

Cât de actuală mai e povestea veche a Karamazovilor în lumea modernă? Cum ar arăta povestea într-o lume total digitală? Pe Facebook?

Citiți articolul integral în A List MAGAZINE

Foto: Karamazovii, regia Nona Ciobanu