class="">Conferință: Ioan Holender – despre operă şi scenografie

Conferință: Ioan Holender – despre operă şi scenografie

În seria de manifestări dedicate de Festivalul Național de Teatru se înscrie și cea intitulată „Ioan Holender: despre operă şi scenografie” – în care cunoscutul om de cultură Ioan Holender, personalitate marcantă în lumea muzicală, va fi alături de criticul de teatru Marina Constantinescu, Director al Festivalului Național de Teatru.

 

27 octombrie 2017,  Comunicate de presă FNT, Stiri

Născut la Timişoara, Ioan Holender a fost cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, conducând instituţia între anii 1992 şi 2010. Timp de zece ani (2005–2015) a fost directorul artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, iar în anii 2007 și 2009 a fost președintele prestigiosului festival de muzică de la București.

De-a lungul timpului a fost onorat cu numeroase distincţii, printre care: Officier dans L‘Ordre des Arts et des Lettres de la République Française (1999), Österreichisches Ehrenkreuzes für Wissenschaft und Kunst 1. Klasse (1995), sau Großes Verdienstkreuz des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland (2011).

Este Membru de Onoare al Academiei Române.

Conferința, organizată de Festivalul Național de Teatru în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României și Fundația Löwendal, va avea loc azi, vineri, 27 octombrie, de la ora 17.00, la Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111).

Detalii complete despre toate evenimentele din aceste zile organizate în cadrul FNT puteți găsi pe www.fnt.ro, precum și pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru.

Vă aşteptăm în Festival !