class="">DILEMA VECHE / „Artă cu de-a sila nu ştiu să fac” – interviu cu actorul Bogdan ZAMFIR

DILEMA VECHE / „Artă cu de-a sila nu ştiu să fac” – interviu cu actorul Bogdan ZAMFIR

Apariţia lui Bogdan Zamfir pe scena teatrală din România s-a produs la finalul anului trecut, la Arcub, în spectacolul Gianinei Cărbunariu, Artists talk. S-a aflat că actorul face parte din compania unuia dintre starurile scenei teatrale europene ale cărui show-uri au fost văzute şi la noi, Joël Pommerat, dar joacă într-un spectacol care nu a fost încă prezentat în România, Ça ira (1). Fin de Louis. Înaintea Festivalului Naţional de Teatru, unde participă cu Artists talk, Bogdan Zamfir vorbeşte despre traseul său identitar (profesional şi personal) complex.

19 octombrie 2017,  Articole din presă

Faceţi parte din cel mai recent spectacol, Artists talk, al Gianinei Cărbunariu, o creatoare de teatru care lucrează constant cu un grup de actori (îşi creează propria „trupă” în instituţii şi în afara lor). Sînteţi nou în echipa ei, dar şi în peisajul teatral din România. Am să vă rog să vă faceţi o scurtă biografie.

M-am născut la Ploieşti, în 1986. Am studiat Limbi şi Literaturi Străine la Bucureşti, apoi la Paris. În 2012, am intrat la ESACT (École Supérieure d’Acteurs – Conservatoire Royal) din Liège, Belgia, unde am studiat actoria. Actualmente, locuiesc la Bruxelles. Din anul 3 de facultate am început să lucrez cu Joël Pommerat pentru spectacolul Ça ira (1). Fin de Louis. Sîntem în turneu în Franţa şi în lume din septembrie 2015.

Întîlnirea cu Gianina a avut loc la Teatrul Naţional din Bruxelles, unde am mers să văd spectacolul Solitaritate. Aceasta întîlnire a fost posibilă graţie Ginei Şerbănescu şi intuiţiei sale. Ea mi-a vorbit despre turneul Gianinei în Belgia.

Citiți întregul interviu în DILEMA VECHE