class="">Evenimente în a patra zi de Festival – 23 octombrie

Evenimente în a patra zi de Festival – 23 octombrie

Cea de-a patra zi a Festivalului Naţional de Teatru aduce publicului bucureştean 12 reprezentaţii prezentate de trupe de teatru invitate din Cluj, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti, la care se adaugă lansări de carte, expoziţii, precum şi audiţii în secţiunea On-Air Teatru Radiofonic, difuzată pe frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Actualităţi.

23 octombrie 2017,  Comunicate de presă FNT

Alături de spectacolele de teatru al căror program poate fi consultat pe www.fnt.ro, vă semnalăm şi alte câteva evenimente interesante:

La miezul zilei vă propunem să asistaţi la o lansare a unui proiect ambiţios: „G53 – PRIMUL TEATRU CONSTRUIT ÎMPREUNĂ”, semnal prin care FNT se alătură campaniei iniţiate de Asociaţia Culturală Griviţa 53 de a înfiinţa un nou teatru la această adresă din Bucureşti. Proiectul a obţinut în septembrie la Marsilia unul din Premiile Lafarge Awards – o mare competiţie internaţională de arhitectură sustenabilă, unde au concurat 3500 de proiecte din toată lumea. Participanţi: Chris Simion-Mercurian şi Codrin Triţescu, arhitectul proiectului. Evenimentul este programat de la ora 12.00 la Sala Arcelor ARCUB, Hanul Gabroveni (Str. Lipscani, nr. 84-90)

Vă propunem şi o lansare de carte: „Radu Afrim – The Fabric of Fragility” de Cristina Rusiecki – o versiune în limba engleză a volumului  Radu Afrim –Ţesuturile fragilităţii”, editată de Asociaţia ENTHEOS din Bucureşti. De la ora 16.00, în Sala Arcelor de la ARCUB-Gabroveni (Str.Lipscani, nr. 84-90).

Iar de la ora 19.00 vă invităm în foaierul sălii Odeon, la vernisajul expoziţiei de fotografie „LABORATOR DE TEATRU: CEHOV /KORDONSKY” – o serie de portrete şi ipostaze pe care fotograful Adi Bulboacă le-a surprins cu cei 27 de actori participanţi la primul eveniment din cadrul celei de-a 27-a ediţii a Festivalului, desfăşurat în luna august: un laborator intensiv de creaţie coordonat de Yuri Kordonsky, consacrat regizor, actor şi pedagog.

Detalii complete despre evenimentele din zilei organizate în cadrul FNT puteţi găsi pe www.fnt.ro, www.mystage.ro/fnt, precum şi pe pagina de Facebook a Festivalului Naţional de Teatru.

Vă aşteptăm în Festival !

Imaginea de sus – din spectacolul ”Regele Lear”/Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Mare. Foto: Florin Ghioca