class="">HAPPINESS. Expoziție de fotografie Dimitra Stasinopoulou

HAPPINESS. Expoziție de fotografie Dimitra Stasinopoulou

21 octombrie | 19:00 – ARCUB  – Hanul Gabroveni, Sala Mare (Vernisaj)

20 – 30 octombrie | ARCUB  – Hanul Gabroveni, Sala Mare

Interesul pentru fotografie a venit târziu pentru mine. România a fost prima ţară care m-a inspirat să folosesc camera foto, iar pentru asta îi voi fi recunoscătoare mereu! După apariţia primei mele cărţi despre România, am început să călătoresc în locuri îndepărtate şi să fotografiez oameni cu stiluri de viaţă diferite de cel occidental, ale căror existenţe urmează un cu totul alt curs. Surprinsă constant de spiritul şi ospitalitatea celor care au atât de puţin, am încercat să documentez o abordare demnă a vieţii şi să surprind imagini ale unor culturi fragile şi oameni marginalizaţi. Prin fotografie nu putem schimba lumea, dar putem schimba minţile,  putem atinge inimile şi le putem da o voce acelora neauziţi.

Fotografiez ceea ce mă emoţionează; fotografiez din inimă, pentru a spune poveştile vizuale la care ţin, descoperind ce înseamnă să vezi, mai degrabă decât să priveşti. Încerc să surprind viaţa umilă pe care o ascunde nefericirea: demnitatea umană şi oprimismul. Oamenii aceştia dezavantajaţi au calităţi atât de puternice, încât condiţiile în care trăiesc sunt probleme secundare. Fotografiile expuse arată zâmbete şi fericire acolo unde te-ai aştepta mai puţin, dovadă că fericirea şi suferinţa nu depind de bogăţie sau de sărăcie, ci mai degrabă de modul cum le înţelegem. Fericirea nu înseamnă bogăţii materiale, ci ceea ce ai în suflet.

Pentru mine, fotografia a fost mereu un dar. Nu faci fotografii, ci îţi oferi fotografii. Fără acest dar, fără permisiunea de a intra în lumea celui din faţa ta, nu am obţine niciodată fotografiile respective. Prin această expoziţie, îmi doresc să împart zâmbetele cu publicul român şi să aduc zâmbete pe chipurile tuturor. (Dimitra Stasinopoulou).

Program de vizitare: 14:00 – 22:00

VEZI ALTE EVENIMENTE DIN ACEEAȘI ZI