class="">HARPER’S BAZAAR / Silvia Török: “Construirea emotiilor intense de adolescenta a fost o provocare”

HARPER’S BAZAAR / Silvia Török: “Construirea emotiilor intense de adolescenta a fost o provocare”

A terminat facultatea de profil la Cluj. Ulterior a ajuns la Timisoara, un oras ce abunda in festivaluri de teatru, dar este relativ slab reprezentat cand vine vorba de industria filmului. A jucat totusi in pelicula “Rocker” in regia lui Marian Crisan si intr-o co-productie germano-romana “Ziehlfander” in regia lui Dominik Graf.

Insa teatrul pare mai degraba marea ei dragoste. A castigat in 2013 premiul UNITER pentru Debut pentru rolul din “Fetita din bolul pestelui auriu”, iar in cadrul editiei din acest an a Festivalului National de Teatru, actrita Silvia Török detine rolul principal feminin in piesa “Desteptarea primaverii”.

1 noiembrie 2017,  Articole din presă

Povesteste-mi despre spectacolul in care esti prezenta in acest an in cadrul FNT

“Desteptarea primaverii” se numeste piesa, este regizata de Chareles Müller, iar scenografia este semnata de Helmut Stürmer. Eu o interpretez pe Wendla, rolul principal feminin din spectacol, o fata de 14 ani plina de viata si foarte curioasa, intr-o lume obscura, plina de secrete si minciuni… sau mai bine zis alternative la adevar. Este un spectacol apasator care isi propune sa atraga atentia asupra felului in care comunicam. Se scoate in evidenta obscuritatea din launtrul nostru. O alta tema importanta a piesei este subestimarea generatiei tinere atat intelectual, cat si emotional.

Care au fost cele mai mari provocari pe care le-ai avut de trecut in construirea respectivului rol?

Citiți interviul integral în HARPER’S BAZAAR